Rolex Grand Slam voor Gregory Wathelet

De prestigieuze Rolex Grand Prix van Aken werd gewonnen door de Belgische ruiter Gregory Wathelet met Coree. De tweede plek ging naar Luciana Diniz and Fit For Fun voor Portugal. De Nederlands Kampioen Marc Houtzager eindigde op een mooie derde plaats met de pas 10-jarige Sterrehof’s Calimero.

Van de 40 combinaties die waren begonnen aan de eerste manche van dé Grote Prijs, wisten er zeven foutloos over de finish te komen. Daaronder ook voor Nederland Marc Houtzager en Frank Schuttert.

Na de twee ronden moest Houtzager als eerste van start in de barrage. Gecontroleerd en foutloos sprong Sterrehof´s Calimero ook deze derde ronde foutloos rond. Direct was wel duidelijk dat het veel sneller kon. De als tweede startende Portugese Luciana Diniz haalde ook direct ruim zes seconde van de tijd van Houtzager af. Belg Gregory Wathelet deed er nog een schepje boven op en bleef net als Diniz foutloos in een nog iets scherpere tijd. De Amerikaanse Laura Kraut kreeg als laatste starter een fout en werd daarmee vierde.

Meer informatie
CHIO Aachen
Rolex Grand Slam of Show Jumping
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim