De Rolex Grand Slam of Show Jumping gaat volgende ronde in

Vandaag, woensdag, start de tweede ronde van de Rolex Grand Slam of Show Jumping tijdens de Spruce Meadows Masters in Calgary in Canada. De eerste startplaatsen voor de Grand Prix op zondag zijn vandaag al te verdienen.
Er zijn op woensdag, donderdag en vrijdag twee wedstrijden waarin de ruiters zich kunnen kwalificeren voor de “CP ‘International’, presented by Rolex”, met een totaal prijzengeld van drie miljoen Canadese dollars. De laatste startplaatsen kunnen worden verdiend in de landenwedstrijd op zaterdag. Daarna zullen de 50 combinaties bekend zijn die zondag voor de grote overwinning zullen gaan strijden.

Topruiters uit 19 landen hebben hun deelname aangekondigd. De twee hippische legendes Eric Lamaze en Ian Millar leiden het Canadese team. Uit buurland Amerika reizen de huidige nummer 1 van de wereld, Kent Farrington, als ook Beezie Madden, wereldbeker winnaar McLain Ward en Lauren Hough naar Calgary. De gehele Europese top hebben ook de lange reis naar Canada gemaakt: de winnaar van vorig jaar Scott Brash (GBR), Kevin Staut (FRA), Christian Ahlmann (GER), Lorenzo de Luca (ITA), Steve Guerdat (SUI), Sergio Alvarez Moya (ESP), Henrik von Eckermann (SWE), Cian O`Connor (IRE), Maikel van der Vleuten (NED) en Luciana Diniz (POR) zijn slechts een paar bekende namen die de Europese vlaggen zullen vertegenwoordigen bij Spruce Meadows.

De twee ruiters die in de running zijn voor de Rolex Grand Slam of Show Jumping zijn uiteraard ook aanwezig bij de Spruce Meadows ‘Masters’: De Belgische Grégory Wathelet zou de eerste stap kunnen zetten voor de overwinning in de Grand Slam in Calgary. Na zijn overwinning in de Rolex Grand Prix tijdens CHIO Aken in juli, zou hij nu ook de “CP ‘International‘, presented by Rolex” kunnen winnen. Dit zou dan zijn tweede overwinning op rij zijn en zou hij bij het CHI Geneve de Grand Slam kunnen winnen. Pedro Veniss stond vorig jaar op het hoogste podium in Geneve. Als hij in Calgary wint krijgt de Braziliaanse ruiter de bonus van € 250,000 voor twee overwinningen in één Grand Slam cyclus.

Kijk "A portrait of the CSIO Spruce Meadows 'Masters'" door topruiter Eric Lamaze hier.

Meer informatie:
Spruce Meadows
Rolex Grand Slam of Show Jumping
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim