De Rolex Grand Slam of Show Jumping is begonnen voor Philipp Weishaupt

Philipp Weishaupt heeft de CP ‘International’, presented by Rolex, de Grote Prijs van het CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ 2017 gewonnen. De Duitse ruiter steeg boven zichzelf uit met LB Convall afgelopen zondag in de twee ronden tegen de top van de interenationale springsport en won zo de tweede ronde van dit jaar van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Dit was zijn tweede overwinning in een ‘Major’. De 32-jarige ruiter won ook de Rolex Grand Prix van Aken in 2016.

“Het gevoel om hier te winnen is niet te beschrijven! Grote dank aan mijn paard LB Convall, zonder hem had ik hier zeker niet als winnaar gestaan. Hij is gewoonweg geweldig,” aldus Philipp Weishaupt, die als enige dubbel foutloos bleef en daarmee Luciana Diniz (POR) met Fit For Fun 13 en de Amerikaan McLain Ward met HH Azur naar de tweede en derde plaats verwees.

Philipp Weishaupt zal nu de ultieme uitdaging in de springsport aannemen, de Rolex Grand Slam of Show Jumping: de ruiter die drie ‘Majors’ achter elkaar weet te winnen, zal de geschiedenis in gaan als de Rolex Grand Slam Champion en een bonus van één miljoen euros in ontvangst mogen nemen. Dus als Philipp Weishaupt de volgende ‘Major’, CHI Genève 2017, in december weet te winnen dan zal hij in maart 2018 voor de Grand Slam title gaan bij de Dutch Masters – Indoor Brabant in Den Bosch. “Wat Scott Brash voor elkaar kreeg twee jaar geleden, toen hij drie wedstrijden achter elkaar wist te winnen, was sensationeel en moeilijk te evenaren. Maar ik zal er alles aan doen om deze prestigieuze titel te winnen,” beloofde Philipp Weishaupt.

De Rolex Grand Prix winnaar van Aken, Grégory Wathelet, deed zijn uiterste best in Calgary, maar slaagde er niet in om zijn tweede overwinning op rij te scoren bij de Spruce Meadows ‘Masters’: Gedurende de hele week wist de Belgische ruiter te overtuigen in de ring, maar op zondag eindigden Wathelet en zijn hengst Eldorado van het Vijverhof op een 29e plaats in de CP ‘International’, presented by Rolex met 8 strafpunten in de eerste ronde.

De uitslag van de Grote Prijs was ook niet optimaal voor Pedro Veniss, die na het winnen van de Rolex Grand Prix van Genève in 2016, een bonus van 250.000 euro had kunnen winnen in Calgary. De 34-jarige Braziliaan had één springfout en een tijdfout in de eerste ronde met zijn toppaard Quabri de l’Isle en eindigde op een 22e plaats.

(foto: Rolex Grand Slam of Show Jumping/Pascal Renauldon).

Meer informatie
Rolex Grand Slam of Show Jumping
Spruce Meadows Masters
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim