Even voorstellen: Kent Farrington

Tijdens The Dutch Masters – Indoor Brabant is het erop of eronder voor de Amerikaanse ruiter Kent Farrington. Farrington wist de laatste Grand Slam in Genève te winnen en indien hij ook in ’s-Hertogenbosch de Rolex Grand Prix wint is hij zeker van de bonus van 500.000 euro. Maar er staat meer op het spel voor de huidige nummer 1 van de wereld. In het geval dat hij The Dutch Masters wint, kan hij in Aken met een overwinning 1 miljoen euro cashen. Wint hij daarna ook in Calgary, dan wacht hem een ongekende bonus van 2 miljoen euro.

Wie is Kent Farrington? Kent Farrington begon met rijden toen hij acht jaar oud was nadat hij een foto zag van zijn moeder op een paard. Hij wilde dat ook proberen. Hij nam wekelijks lessen bij een rijschool in Chicago waar hij koetspaarden mocht rijden. Maar al snel stapte hij over op ex-racepaarden buiten de stad.

Hij had een succesvolle junior carrière en won als young rider de Washington International Equitation Medal en de Eiser/Pessoa National Equitation Medal Finals. In 1999, inmiddels 18 jaar oud, won hij een gouden medaille bij de North American Young Riders International Competition. Dat jaar ging hij verder als professional. Hij kreeg een baan bij de Britse Olympische ruiter Tim Grubb en een paar jaar later ging hij voor de Amerikaanse Leslie Howard werken. In zijn eerste drie jaar als professional verdiende Kent meer dan 1 miljoen dollar aan prijzengeld en de Maxine Beard Award.

Inmiddels heeft de 37-jarige Farrington zijn eigen succesvolle trainingsstal in Wellington, Florida en een indrukwekkende en lange lijst van overwinningen. In 2016 won hij de zilveren team medaille bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en nu staat hij voor de ultieme uitdaging in de Rolex Grand Slam of Show Jumping.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim