Skip to main content

KWPN verzorgt demonstraties tijdens Indoor Brabant

Nederlands grootste stamboek verzorgt dit jaar wederom verschillende shows in de paddock van Indoor Brabant. Het progamma ziet er de komende dagen als volgt uit.

Vrijdag 26 maart 2010, 20.45 uur – 21.05 uur
Fokrichting: tuigpaard
In de presentatie van de fokrichting tuigpaard worden vier paarden voorgesteld. Als eerste de elitemerrie Biantha V, een vierjarige dochter van Manno uit een Renovo-moeder, van G. Hermanussen te Beers. Dit fokproduct van P.A.M.van der Velden uit Vortsenbosch was de kampioene bij de driejarige merries tijdens de Centrale Keuring te Veghel in 2009.
De door G. G. Wilting uit Dalen gefokte driejarige Calina G.W., van Vaandrager HBC uit een moeder van Graaf Wouter en van J. Dijkmans te Hapert is op de Centrale Keuring te Veghel 2009 derde geworden in de rubriek tweejarige merries.
Dan is de beurt aan de goedgekeurde hengst Bakboord, van Stuurboord uit een moeder van Paard van het Jaar Manno, van J. Poppen te Zwartsluis. Bakboord wordt aan de lange lijnen getoond door Cees Embregts.
Als laatste tuigpaard maar de stermerrie Pendora haar opwachting. Deze in 1997 geboren dochter van Handro x Bayard van fokker A. Bastiaansen te Gilze heeft een hengstveulen aan de voet van Larix en wordt aan de hand voorgesteld. Zaterdag 27 maart 2010, 17.15 uur – 17.45 uur
Fokrichting: dressuurpaard
Regio-inspecteur Toine Hoefs presenteert op zaterdag de dressuurpaarden in het KWPN Showblok. Elitemerrie Baronijke- L is een dochter van Vivaldo x Krack C van dhr. Bos te Moerstraten. Amazone Vivienne Bos stelt het fokproduct van F.H.J. Leyten uit Helvoirt onder het zadel voor. Joyce van Opbergen rijdt elitemerrie Beau-Verina, een Vivaldi uit een Welt Hit II-moeder van fokker dhr. Rulkens te Biest Houtakker. Beide merries hebben recent een zeer goede IBOP proef gelopen met respectievelijk 83,5 en 80 punten. De merries komen samen onder het zadel in de baan en worden in beweging getoond en toegelicht. Vervolgens wordt het zadel eraf gehaald. De merries worden aan de hand opgesteld waarbij het exterieur wordt toegelicht en een fokadvies wordt gegeven door Toine Hoefs.
Tot slot wordt elitemerrie Zodette B aan de hand voorgesteld. Deze dochter van Jazz x Chronos van fokker W.J.M. van Beek te Schayk heeft een hengstveulen aan de voet van Amazing Star.

Zondag 28 maart 2010, 14.15 uur – 14.45 uur
Fokrichting: springpaard
Regio-inspecteur Toine Hoefs presenteert op zaterdag de springpaarden in het KWPN Showblok. Blitz, een elitemerrie van Ukato x Voltaire van fokker E. Enzerink te Asten Heusden wordt voorgesteld door amazone Joy Lammers. Stermerrie Aranca, een dochter van Garanco x L. Ronald van fokker J.P.A. van Bussel te Heusden wordt gereden door Robbie Bole. Beide merries hebben recent een zeer goede IBOP proef gelopen met respectievelijk 85 en 81 punten. De merries komen samen onder het zadel in de baan en worden in beweging getoond en toegelicht en tevens worden enkele hindernissen gesprongen. Vervolgens wordt het zadel eraf gehaald. De merries worden aan de hand opgesteld waarbij het exterieur wordt toegelicht en een fokadvies wordt gegeven door Toine Hoefs.
Tot slot wordt stermerrie Bodine Z.G aan de hand voorgesteld. Deze dochter van Tangelo van de Zuuthoeve x Lux van fokker W.M.M. Zegers te Reek heeft een hengstveulen aan de voet van Canturano.