Skip to main content

Deelnemers BMC Centaur Cup Indoor Brabant bekend

Naar aanleiding van de selectiewedstrijd van de BMC Centaur Cup afgelopen zondag bij manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren, is bekend geworden welke combinaties mogen starten op Indoor Brabant. In totaal starten zes combinaties op donderdag 24 maart in de Brabanthallen. Frank Hosmar (Haarle) won in Lunteren in Grade 4 met Alphaville (v. Sandreo) de individuele proef met 68,22%. Tessa Baaijens – Van de Vrie (Goes) presteerde sterk met Riana (v. Darlington). Ze reed naar de eerste plek in Grade 3.

Tijdens deze tweede selectiewedstrijd voor Indoor Brabant telde de individuele proef mee voor de selectie. In Grade 1 reed Erik Monster (Zandvoort) zijn paard Winston (v. Iglesias) naar een percentage van 62%; in de Team Test behaalde de combinatie een score van 63,83%. In Grade 2 kwamen drie combinaties aan start. Beide proeven werden door Janneke Achtien (Hem) en Newton Toltien (v. Voltaire) gewonnen. In de individuele proef scoorde de combinatie een percentage van 69,04%.

Van de vier combinaties die in Grade 3 van start kwamen, was Tessa Baaijens – Van de Vrie de sterkste met een percentage van 68,16%. Tweede werd Sanne Voets (Berghem) met Vedet (v. Florestan I) met een score van 64,57%. In Grade 4 scoorde Frank Hosmar met Tiesto (v. Jazz) 68,06% en behaalde zo, naast de eerste, ook de tweede plaats.

Indoor Brabant

De deelnemers aan de kwalificatie op Indoor Brabant op donderdag 24 maart 2011 zijn nu bekend. De best geplaatste combinatie per grade na twee wedstrijden gaat door. In Grade 1 is dit Erik Monster met Winston. In Grade 2 Janneke Achtien met Newton Toltien. In Grade 3 staat Tessa Baaijens – Van de Vrie bovenaan met haar paard Riana. Frank Hosmar is met Tiesto afgevaardigde in Grade 4. Bondscoach Jeannette Wolfs (Berkel-Enschot) heeft daarnaast twee wild cards uitgereikt aan Sanne Voets met Vedet in Grade 3 en aan Gert Bolmer (Den Ham) met Triumph (v. Voltaire) in Grade 2. De wedstrijd in de Brabanthallen is een kwalificatie voor de finale van de BMC Centaur Cup, die plaatsvindt op vrijdag 19 augustus tijdens het EK Dressuur.

Deelnemers Indoor Brabant

Grade 1: Erik Monster (Zandvoort) met Winston
Grade 2: Janneke Achtien (Hem) met Newton Toltien en Gert Bolmer (Den Ham) met Triumph
Grade 3: Tessa Baaijens-Van de Vrie (Goes) met Riana en Sanne Voets (Berghem) met Vedet
Grade 4: Frank Hosmar (Haarle) met Tiesto