Skip to main content

Lancering BMC Jeugdteam DVB 2011 bij Indoor Brabant

Op de zaterdagavond van Indoor Brabant presenteren Coby en Marlies van Baalen het officiële jeugdteam van Dressuurstal Van Baalen voor het komende jaar, het ‘BMC Jeugdteam DVB 2011’. BMC, tevens hoofdsponsor van Indoor Brabant, wil Dressuurstal Van Baalen ondersteunen in hun coaching van de jeugd. Een selecte groep van dressuurtalenten wordt via dit team extra ondersteuning gegeven.
Naast de bestaande trainingen, wedstrijdbegeleiding en het management bestaat de extra ondersteuning uit onder meer het volgen van proefgerichte clinics, fysieke en mentale training, mediatraining en BMC teamkleding. Ook wordt de teamleden de mogelijkheid geboden om hun kür op muziek te perfectioneren.

Amazones en ruiters die bij Dressuurstal Van Baalen in opleiding zijn en zich al zelfstandig in het A-kader hebben gereden komen in aanmerking. Het team wordt zaterdagavond aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur van BMC, Albert Jansen, gepresenteerd. De teamleden van dit jaar zijn als volgt: Sanne Vos: deze 13-jarige ponyamazone traint al 5 jaar op Dressuurstal Van Baalen. Haar doel dit jaar is het EK in Polen en haar grootste successen zijn de ruime overwinningen in de afgelopen twee Imperial Cup wedstrijden.

Antoinette te Riele: de 17-jarige juniorenamazone heeft een succesvolle periode bij de pony’s achter de rug met drie keer individueel goud op een EK. Inmiddels is ze al opgenomen in het A-kader junioren en haar doel dit jaar is het jeugd EK in Denemarken. Antoinette traint vijf jaar op Dressuurstal Van Baalen.

Angela Krooswijk: met medailles op NK’s en EK’s bij de pony’s, Junioren en Young Riders is deze 19-jarige Young Rider ongetwijfeld de meest gelouterde jeugdamazone van dit moment. Een kroon op haar werk is haar opname in het Rabotalenteam, nu voor het 2de jaar. Angela traint 7 jaar met Coby en Marlies. Haar doel dit jaar is om haar favorietenrol op het NK waar te maken.

Lorraine van den Brink: als Young Rider won deze inmiddels 25-jarige amazone individueel zilver op het EK in Stadl Paura, inmiddels is ze opgenomen in het Future Kader en won begin dit jaar de Future Test in Jumping Amsterdam. Lorraine traint nu 5 jaar met grote regelmaat bij Coby. Haar doel is om een succesvolle Grand-Prix amazone te worden.

Coby zegt: “Ik ben erg verheugd over de extra ondersteuning voor deze jonge stijlvolle amazones. We werken verder volgens onze slogan: met plezier naar succes!”