Skip to main content

Indoor Brabant trekt top deelnemersveld

Het internationale topevenement Indoor Brabant presenteert een deelnemersveld waar ze trots op kunnen zijn. Met een totaal prijzengeld van € 675.000, waarvan € 350.000 voor de Rolex Grand Prix hebben zich alle grote namen gemeld. Vandaag sloot de inschrijving en kan de deelnemerslijst gepresenteerd worden.  Het overzicht garandeert absolute topsport in de Brabanthallen van donderdag 20 tot en met zondag 23 maart.

Springen

Maar liefst 14 springruiters van de Top 20 van de World Ranking List zijn aangemeld. De Olypmisch Kampioen Steve Guerdat en Europees Kampioen Roger-Yves Bost (‘Bosty’) openen de lijst. Duitsland stuurt zijn sterkste team met Ludger Beerbaum, Christian Ahlmann, Marcus Ehning en Hans-Dieter Dreher.  Fransman Bost krijgt versterking van de top 10 ruiters Patrice Delaveau en Simon Delestre. De Zweedse stijlruiter Rolf-Göran Bengtsson is ook weer van de partij na een liesblessure die tijdens de wereldbeker in Leipzig weer de kop op stak.
Tegenover die mannelijke geweld staat een sterk veld met amazones: de voor Portugal uitkomende Luciana Diniz, de Australische Edwina Alexander, de in Duitsland woonachtige, maar voor de Oekraïne startende Katharina Offel, de Franse Penelope Leprovost en Janika Sprunger uit Zwitserland.
België stuurt  de Grand Prix winnaar van Gothenburg, Nicola Philippaerts en Jos Lansink die in 1994 de Wereldbeker Finale in ’s-Hertogenbosch op spectaculaire wijze wist  te winnen voor Nederland.
De Nederlandse bondscoach Rob Ehrens heeft uiteraard een supersterke Nederlandse delegatie aangewezen. Brabant trots Maikel van der Vleuten maakt natuurlijk deel uit van dit team. Maikel is erg succesvol de laatste maanden, hij won onder andere de Wereldbeker kwalificatie van Londen-Olympia . Andere grote namen zijn Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam en Leopold van Asten.

Dressuur

Ook bij de dressuurwedstrijden krijgt het publiek een geweldig deelnemersveld voorgeschoteld. Eén van de grote favorieten is Edward Gal, die het op moet nemen tegen een sterk Duits deelnemersveld. Isabell Werth en nieuwkomer Fabienne Lütkemeier zullen er alles aan doen om Edward van de hoogste plaats op het erepodium te houden.
De Italiaanse dressuurkampioene Valentina Truppa is altijd goed voor verrassingen en zal zeker ook voor de overwinning gaan.  De Brit Michael Eilberg en de Zwitserse Marcela Krinke-Susmelj doet het momenteel heel erg goed in de Reem Acra FEI World Cup Dressage en zullen ook tijdens Indoor Brabant nog een gooi doen naar de laatste punten.
Nederland wordt in de Wereldbekerwedstrijd vertegenwoordigd door Daniëlle Heijkoop, , Hans Peter Minderhoud, Laurens van Lieren, Diederik van Silfhout en Tommie Visser.
Helaas moest Charlotte Dujardin zich op het laatste moment afmelden omdat haar paard Valegro niet 100% fit is.