Skip to main content

Indoor Brabant verdubbelt prijzengeld Grand Prix

Rolex treedt toe als hoofdsponsor

Met ingang van de komende en 47e editie verdubbelt Indoor Brabant het prijzengeld van de Grote Prijs op zondagmiddag naar € 350.000. Hierdoor versterkt het concours haar internationale positie in de top van het Indoor circuit.

“Indoor Brabant heeft grote ambities en wil bij de top 3 van de wereld behoren. Om dit mogelijk te maken is het van groot belang om ons te onderscheiden van de andere concoursen. We kiezen daarom bewust voor andere route door geen onderdeel meer uit te maken van het World Cup Jumping circuit. Door het prijzengeld significant te verhogen, verzekeren we ons van deelname van de absolute wereldtop en het hoogste niveau dat de paardensport te bieden heeft”, aldus Gerrit Jan Swinkels, voorzitter van Indoor Brabant.

Ook de voorzitter van de KNHS, Theo Ploegmakers, is enthousiast over de enorme stap die Indoor Brabant zet. “Het is fantastisch dat in Nederland een van de beste concoursen ter wereld wordt georganiseerd. Deze stap draagt bij om de paardensport in ons land op de kaart te zetten”.

Bondscoach Rob Ehrens is lovend over het initiatief van Indoor Brabant: “Het niveau van prijzengeld is cruciaal om de internationale top aan de start te blijven krijgen. Indoor Brabant kiest voor topsport en de beste nationale en internationale ruiters zullen in ’s-Hertogenbosch aanwezig zijn.

De verhoging van het prijzengeld wordt mogelijk gemaakt door de toetreding van Rolex als hoofdsponsor. Het Zwitserse horlogemerk heeft een lange historie met de paardensport en is betrokken bij de beste concoursen ter wereld, Aachen, Calgary en Genève. “Wij zijn vereerd dat Rolex zich voor lange termijn aan Indoor Brabant heeft verbonden. De uitstraling en ambities van Rolex passen uitstekend bij Indoor Brabant”, zegt Gerrit Jan Swinkels. Directeur Communicatie van Rolex, Arnaud Boetsch: “Rolex en Indoor Brabant delen hun passie voor kwaliteit en perfectie. Wij kijken uit naar een langdurige succesvolle samenwerking met deze prestigieuze competitie”.

Indoor Brabant start op 20 maart 2014, met als afsluiting de Rolex Grand Prix op 23 maart om 15 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Gerrit-Jan Swinkels via + 31653212304

Download hier het volledige persbericht.