Skip to main content

Indoor Brabant breidt programma uit In 2015 twee pistes

Indoor Brabant breidt programma uit In 2015 twee pistes
Het internationale topevenement Indoor Brabant, dat in 2015 gehouden zal worden van 12 tot en met 15 maart, gaat flink uitbreiden. Het programma wordt nog veelzijdiger en er zal een tweede piste in gebruik worden genomen.

Twee pistes
In verband met de uitbreiding van het programma is er voor gekozen om over te gaan naar twee pistes. De overwegend internationale wedstrijden worden als vanouds in de Brabanthal verreden en in de Peelhal wordt een zeer gevarieerd nieuw nationaal programma gepresenteerd.

Nieuw: hengsten in de sport
De donderdagmiddag en -avond staat geheel in het teken van de fokkerij. In beide pistes zullen internationale spring- en dressuurwedstrijden voor goedgekeurde hengsten worden verreden. De hengsten beginnen eerst met een warm-up rubriek en daarna is het menens en gaan ze voor de prijzen. Een uitgelezen kans voor de hengsten en hengstenhouders om zich te presenteren aan het grote publiek. De wedstrijden zijn verschillende leeftijdsgroepen 5- en 6-jarigen en 7- en 8-jarigen hengsten.

Nationaal
De drie andere dagen zullen voornamelijk nationale ruiters en amazones hun beste beentje voor zetten in de Peelhal. Indoor Brabant biedt deze dagen een zeer gevarieerd programma waarin vele niveaus en disciplines de kans krijgen zich te presenteren. Het programma bevat onder meer wedstrijden voor spring- en dressuurruiters in de klasse Z en ZZ op vrijdagmiddag en zaterdagavond. Op vrijdagavond komt de top van de Nederlandse para-dressuur in de ring en op zaterdagochtend en zondagmiddag wordt de FNRS Springcompetitie verreden. Op zaterdagavond is de piste voor de carrouselgroepen die strijden om de FNRS Carrousel Cup. Carrouselrijden is een snel groeiende tak van paardensport in Nederland en wordt momenteel door zo’n 90 groepen beoefend. Op zondagochtend mogen de Junioren en Young Riders de piste in voor hun springwedstrijd.

Brabanthal
In de grote Brabanthal komen de internationale spring- en dressuurruiters aan bod. Hoogtepunten zijn zonder meer de Reem Acra FEI World Cup Dressage op vrijdagochtend (Grand Prix) en zaterdagmiddag (Kür op Muziek), de spectaculaire Indoor Derby (springen) en de afsluitende Rolex Grand Prix (springen) op zondagmiddag.

Het volledige programma: http://indoorbrabant.com/programma