Skip to main content

Programma Peelhal biedt variatie voor groot en klein

 Programma Peelhal biedt variatie voor groot en klein
Het internationale topevenement Indoor Brabant (12-15 maart 2015) heeft haar programma flink uitgebreid en presenteert een compleet en gevarieerd programma in de tweede hal, de Peelhal.

Op donderdag, 14.00 uur,mogen de Junioren en Young Riders in een Twee Fasen springrubriek de spits afbijten. Deze wedstrijd maakt onderdeel uit van de KNHS-Roelofsen Jeugdcompetitie die als belangrijkste doel de promotie, ontwikkeling en doorstroming van de springsport voor jeugdige ruiters heeft. De beste Young Riders en Junioren zullen hier aan de start verschijnen.

De donderdagavond is gereserveerd voor de parasport met een wedstrijd om de KNHS Para Dressuur Trophy Kür op Muziek. De avond wordt afgewisseld met een clinic para mennen en een clinic para dressuur van de voormalig internationale dressuuramazone Coby van Baalen en Chris Haazen.

Op vrijdagavond staat de Peelhal volledig in het teken van de dressuur en muziek. De combinaties zullen in drie rubrieken, Z1, Z2 en ZZ, zich van hun beste kant laten zien in een Kür op Muziek. In elke klasse zullen de 3 beste combinaties van de Brabantse Regio Kampioenschappen Indoor 2015 aan de start verschijnen aangevuld met de beste combinaties van de Gelders, Zeeuwse en Limburgse Regio Kampioenschappen Indoor 2015.

FNRS Springcompetitie
Niet alle paardensportbeoefenaars hebben de ruimte en de tijd om een eigen paard te kunnen onderhouden. Daardoor zijn er steeds meer manegeruiters en -amazones die een grotere uitdaging hebben dan éénmaal per week paardrijden op een manege. Deze groep ruiters en amazones krijgt nu de kans om zich te meten in de FNRS Springcompetitie waarvan de Halve Finales (zaterdagochtend, 9.00 uur) en Finale (zondagmiddag, 14.00 uur) tijdens Indoor Brabant worden verreden. De combinaties hebben zich in voorrondes in heel Nederland gekwalificeerd voor deze Halve Finale. De zaterdagochtend wordt afgesloten met een clinic van Marion Schröder, instructeur verbonden aan de Beloftetraining voor talentvolle Brabantse combinaties.

Om 16.15 uur komen de internationale springruiters in de ring voor een Tabel A springwedstrijd. ’s Avonds is er om 18.00 uur een demonstratie van Viertallen die een Kür op Muziek op Z-niveau rijden. De rest van de avond kan men genieten van de training van de internationale spring- en dressuurruiters.

De zondag begint met de KNHS-Roelofsen Jeugdcompetitie, ditmaal voor ‘children’ en ponies. Om 14.00 uur komen de 10 beste ruiters en amazones per categorie met hun manegepaarden in de ring in de Finale van de FRNS Springcompetitie.