Skip to main content

Lest best bij springhengsten

Lest best bij springhengsten
Het was vanavond lest best tijdens de laatste rubriek op de openingsdag van Indoor Brabant. Zoï Snels deed zijn naam eer aan en knalde als laatste barragestarter met I’m Special de Muze (foto) in 29,52 seconden onder de leidende tijd door.

Onder Snels liet de eerder door Willem Greve gereden zwarte hengst zien over springintelligentie te beschikken. De BWP-gekeurde zoon van Emerald en de Grand Prix-merrie Walnut de Muze (beide onder Harrie Smolders) imponeerde op de sprong in het basisparcours en zette deze lijn voort in de barrage, waar snelheid en wendbaarheid optimaal werden gecombineerd.

Een sterke tweede plek was er voor de hengst Coco Bongo Boy met de Duitser Otmar Eckermann. De zoon van Cassini Boy Junior toonde zich vooral een functioneel paard. Hij behield snelheid op de sprong, liet onderweg amper een meter liggen en kwam uit op een tijd van 29,68 seconden.
Beste KWPN-hengst werd de eveneens zevenjarige Don Diablo HX (v. Vittorio). De vos heeft zich prima ontwikkeld onder het zadel van Pieter Keunen en was de laatste combinatie die onder de 30 seconden bleef. De zesjarigen moesten passen voor het barragegeweld van de zevenjarigen. Een opvallende rit was er voor Blom’s Ever Blue (v. Zirocco Blue). De bruine zette onder Mitchel Sonneveld de veruit snelste tijd tot dan neer, al deed de laatste zeer gewaagde wending de combinatie de das om op weg naar de afsluitende steil, waarvan de balk viel.


(bron: De Hoefslag)