Skip to main content

Tweede overwinning voor Edward Gal

Tweede overwinning voor Edward Gal
Gisteravond zegevierde Edward Gal al in de Prix St. Georges met zijn nieuwe troef Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack). Vanochtend liet de ruiter uit Harskamp zien dat hij ook de puntjes op de i heeft gezet bij Glock’s Voice (v. De Niro).

In het zadel van zijn zwarte WEG-partner, scoorde Gal een overtuigend percentage van 75.90% door een harmonische proef te tonen met veel controle. Ook de piaffe, voorheen toch altijd een zwak punt van de hengst, werd zeker in vergelijking met het WK in Caen, goed gereden. Na afloop verscheen dan ook een terechte glimlach op het gezicht van Gal.

Hans Peter Minderhoud en de gekeurde Glock’s Johnson TN (v. Jazz) toonden eveneens een goede verrichting. Hoewel de passage hier en daar uit balans was en de changementenserie om de pas wat rommelig werd gereden, was er voor hen met 73.28% een verdiende tweede plaats.

De Belgische Fanny Verliefden volgde met de KWPN gefokte Annarico (v. Lord Loxley) op de derde plaats en liet een nette proef zien met een mooie uitgestrekte draf en mooie appuyementen. Voor Nadine Capellmann (Duitsland) en Girasol (v. Gribaldi, 70.92%).

(bron De Hoefslag)