The Dutch Masters bereidt zich voor op weer een top editie

Nog enkele weken en dan gaat The Dutch Masters-Indoor Brabant Horse Show weer van start. Van donderdag 14 t/m zondag 17 maart zullen de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch weer bol staan van topsport en gezelligheid.

Hoogtepunten zijn zonder meer de FEI World Cup Dressage Kür op zaterdagmiddag en de Rolex Grand Prix, onderdeel van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, op zondagmiddag. De sympathieke Duitse ruiter Marcus Ehning won de Rolex Grand Prix van Aken en Genève en voor hem staat er zeer veel op het spel. Hij kan, indien hij in ’s-Hertogenbosch de Rolex Grand Prix wint, een extra bonus van € 500.000 winnen of de bonus van € 250.000 voor het winnen van twee Majors in the cyclus van vier. Marcus heeft al eens eerder gewonnen bij The Dutch Masters. Dat was in 2016 toen hij de Rolex Grand Prix won met de Westfaalse hengst Cornado NRW. Het prijzengeld voor de Rolex Grand Prix is dit jaar verhoogd naar maar liefst € 900.000. Het totale prijzengeld voor de internationale spring- en dressuurrubrieken komt daarmee op € 1.201.000.

Veel te zien
Maar al vanaf donderdagavond kan men volop genieten van top sport. Om meer mensen de kans te geven ook de Grand Prix test van de FEI World Cup Dressage te zien, wordt deze rubriek op donderdagavond verreden, aanvang 17.00 uur, in de Brabanthal. In de Peelhal kan het publiek van een uniek en nieuw onderdeel genieten, een springwedstrijd voor Hunters, die om 19.00 uur begint. Op vrijdag- en zaterdagavond kunnen de springtoppers zich kwalificeren voor de Rolex Grand Prix in, respectievelijk, de VDL Groep Prijs en Audi Prijs. De Indoor Derby, de Van Schijndel Bouwgroep Prijs, is natuurlijk ook een jaarlijks terugkerend hoogtepunt op zaterdagavond.

Niet alleen ’s werelds beste spring- en dressuurruiters doen de Brabanthallen aan, ook de nationale en regionale ruiters en amazones krijgen een podium bij The Dutch Masters. Er zijn een groot aantal wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag, inclusief para-dressuur en ponywedstrijden. Het volledige programma vindt u hier.

Kaarten (vanaf € 15) zijn hier te bestellen.

(Foto: Digishots)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim