Rolex Grand Slam: de kanshebbers

Alle ogen zullen zondag 17 maart gericht zijn op de kanshebbers in de Rolex Grand Prix, onderdeel van the Rolex Grand Slam of Show Jumping. Wie van het topveld wordt de winnaar?

Het deelnemersveld in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch, die 14.500 toeschouwers kunnen ontvangen, is imposant en een groot aantal behoort tot de favorieten.

Eén van de grootste favorieten is Marcus Ehning na zijn overwinning in the Rolex Grand Prix van Genève in december vorig jaar. De Duitser had een zeer succesvol jaar, hij won ook de Major van het CHIO in Aken met Prêt à Tout. Tijdens The Dutch Masters zal hij een ander paard starten en dat maakt het extra spannend. Kan hij hetzelfde presteren met een ander paard.

De nummer 1 van de wereld en Rolex Testimonee, Steve Guerdat neemt een aantal sterke paarden mee om een gooi te doen naar de overwinning in de eerste Major van dit jaar. Hij eindigde op een vijfde en tweede plaats in respectievely Aken en Genève. Hij zal zeker proberen een trapje hoger te eindigen in Den Bosch. Het zou zijn vierde overwinning in een Major zijn.

De winnaar van vorig jaar, Niels Bruynseels, zal ook zeker zijn goede vorm willen doorzetten en zijn prestatie van 2018 willen herhalen. Hij staat momenteel op een 15e plaats in de wereldranglijst en als hij bij The Dutch Masters wint zou hij weleens de top 10 in kunnen springen.

Harrie Smolders en Jeroen Dubbeldam hebben het voordeel om voor eigen publiek te rijden. Smolders had een geweldig seizoen in 2018 en was maandenlang de nummer 1 van de wereld. Hij staat nu op een derde plek, maar zal The Dutch Masters zeker gebruiken om weer naar boven te klimmen. Dubbeldam heeft al heel veel gepresteerd in zijn carrière en is een legende in de springsport. Wie er ook gaat winnen in de Brabanthallen, de beide ruiters kunnen rekenen op veel support van het Nederlandse publiek.

Met topruiter Scot Brash moet men altijd rekening houden. Hij is de enige die tot nu toe de Rolex Grand Slam titel wist te winnen nadat hij drie Majors achter elkaar wist te winnen in 2015. Dit heeft nog niemand hem nagedaan.

Met de jonge Bertram Allen dient ook zeker rekening worden gehouden tijdens de The Dutch Masters dit jaar. De 23-jarige Ier is het jongste lid van de Rolex Testimonee familie en gaat momenteel aan de leiding in de FEI Jumping U25 rankings. Hij heeft nog geen Major gewonnen, dus hij zal extra gemotiveerd zijn.

 

(Foto: Rolex Grand Slam / Kit Houghton)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim