Werth wint wereldbeker Grand Prix

Net als vorig jaar was het de Duitse dressuurkoningin Isabell Werth die met 77.19% de FEI Dressage World CupTM presented by RS2 Dressage won met Emilio. Werth is nog ongeslagen dit wereldbekerseizoen en is dan ook de topfavoriet voor de titel. De tweede plaats ging naar de Deen Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Zack met 76.109%. De plaatsen drie en vier gingen ook naar Duitsland: Benjamin Werndl met Daily Mirror (75.739%) en Helen Langehanenberg met Damsey FRH (75.370%). Langehanenberg gaat momenteel aan de leiding in de tussenstand.

Beste Nederlandse ruiter was Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy NOP. De ruiter uit Oosterbeek reed met zijn Vivaldi-nazaat naar 75,02 procent.

Het is de laatste kwalificatie voor de wereldbekerfinale in Gotenburg, wat betekent dat veel ruiters nog een laatste gooi doen voor dat felbegeerde finaleticket. Minderhoud lijkt al zo goed als zeker van een plek in de wereldbekerfinale, maar dat hield hem niet tegen om een sterke proef neer te zetten met zijn zwarte hengst.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim