Bachmann Andersen wint laatste kwalificatie

De spanning bleef er tot het einde in. Als laatste starter in de FEI Dressage World Cup presented by Roelofsen Horse Trucks, reed de Deen Daniel Bachmann Andersen naar 84.890% en versloeg daarbij nipt de Duitse Helen Langehanenberg die 84.875% voor haar Kür op Muziek kreeg toebedeeld. Bachmann Andersen was heel blij met zijn resultaat: “Ik had ook in Neumünster willen starten, maar Blue Hors Zack had een kleine blessure. Hij heeft een tijdje rust gehad en ik heb minder getraind dan normaal. Dat blijkt dus goed uit te pakken. De rust heeft hem duidelijk goed gedaan.” Het was de eerste keer dat hij The Dutch Masters bezocht en was onder de indruk: “Ik vind het echt het beste indoor concours van de wereld.” Hij won ook beide CDI3* proeven met Blue Hors Don Olymbrio. Helen Langehanenberg was ook zeer tevreden met haar rit. “Het voelde als één van de beste proeven die ik ooit gereden heb.” Isabell Werth eindigde op een derde plaats met Emilio.

Beste Nederlander was Hans Peter Minderhoud die met Glock’s Dream Boy NOP op een knappe vierde plaats eindigde. Minderhoud reed de prachtige Glock’s Dream Boy N.O.P. naar de fraaie score van 81.635%.

Hans Peter Minderhoud was tevreden over zijn verrichtingen. “Glock’s Dream Boy is nog jong en ik ben heel blij met hoe hij ging. Op het voorterrein verspilt hij nog net teveel energie aan de dingen om hem heen. Vooral in het begin van de proef had ik daar wat last van. In de galop was hij weer helemaal terug voor mijn gevoel.” Minderhoud is uiteindelijk op de zesde plaats geëindigd in het klassement van de West-Europese league en heeft zich daarmee geplaats voor de finale van de wereldbeker.

De tribunes van The Dutch Masters waren voor deze wereldbekerstrijd helemaal gevuld en het publiek genoot duidelijk van de mooie sport.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
ticketpartner: logo sponsor eventim