Skip to main content

KNHS Talententeam 2021

Helaas zal net als in 2020 het KNHS Talententeam ook dit jaar alleen online gepresenteerd worden. De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus staan een mooie presentatie voor publiek tijdens The Dutch Masters nog steeds in de weg. Mede door de beperkte mogelijkheden in 2020 is besloten om de ruiters die vorig jaar in het KNHS Talententeam zaten ook dit jaar weer te selecteren. Alleen Kevin Jochems en Jeanine Nieuwenhuis maken niet langer deel uit van KNHS Talententeam vanwege het bereiken van de 25-jarige leeftijd. Nieuw in het team dit jaar zijn dressuurtalent Febe van Zwambagt en springruiter Rowen van de Mheen.

Ook dit jaar zijn er weer elf paardensporttalenten verkozen in het keurkorps van hippische talenten. Het KNHS Talententeam is de top van de piramide van het KNHS Talentenplan en bestaat uit de meest veelbelovende talenten uit de Olympische disciplines (dressuur, springen en eventing) en de Paralympische discipline para-dressuur. Ruiters en amazones van 18 t/m 25 jaar die de potentie hebben om door te groeien naar het Olympisch kader maken kans om in het KNHS Talententeam te worden opgenomen.

Dressuur: Marten Luiten, Kimberly Pap, Thalia Rockx, Daphne van Peperstraten, Febe van Zwambagt. Eventing: Janneke Boonzaaijer, Levi Driessen, Nina de Haas. Paradressuur: Maud de Reu. Springen: Rowen van de Mheen, Lars Kersten.