Nederlandse toppers maken zich op voor de strijd

EdwardGal2De Nederlandse dressuurtop maakt zich op voor de strijd om de punten voor de Reem Acra FEI World Cup Dressage. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Daniëlle Heijkoop zullen aantreden in de Brabanthallen tegen de Olympisch kampioene, de Britse Charlotte Dujardin. De enige die in het rijtje ontbreekt is Adelinde Cornelissen en haar Jerich Parzival. Parzival heeft een lange winterpauze en Indoor Brabant is net te vroeg voor deze topcombinatie.

Nog betrekkelijk nieuw in het rijtje is ‘rising star’ Daniëlle Heijkoop. Haar opmars begon vorig jaar tijdens Indoor Brabant toen zijn op een tweede plaats eindigde in de vier sterren Grand Prix en Kur met Kingsley’s Siro. Ze kijkt er naar uit om weer te starten in de Brabanthallen. “Indoor Brabant is een goed georganiseerd en gezellig evenement. Ik heb hele fijne herinneringen aan vorig jaar. Daniëlle staat momenteel op een 11e plaats in de FEI World Individual Dressage Rankings. “Daar ben ik enorm blij mee. Zo zie je maar, hard werken wordt beloond.” Op de vraag waarom ze vaak afstammelingen van Gribaldi rijdt zegt ze “Het begon met toeval eigenlijk, maar wat me vooral aanspreekt zijn de tact en de regelmaat in de beweging. Het karakter is niet altijd makkelijk maar als je ze goed behandelt gaan ze voor je door het vuur.”

Edward Gal en Glock’s Undercover gaan als een speer de laatste maanden. In London en Amsterdam eindigden ze op een tweede plaats achter Charlotte Dujardin. Deze combinatie zal zeker voor vuurwerk gaan zorgen.

Indoor Brabant is de komende 3 jaar verzekerd van de kwalificatiewedstrijd voor de Reem Acra FEI World Cup Dressage en hoopt in 2017 weer de finale te mogen organiseren.

De Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix wordt op vrijdag 21 maart verreden om 11.00 uur en de Kür op zaterdag 22 maart om 13.30 uur.
Mediapartners
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim