Olympische Kampioenen bij Indoor Brabant

van-der-vleuten-e-vdl-groep-verdi-denb12l0004Indoor Brabant heeft het prijzengeld voor de Rolex Grand Prix op zondagmiddag verdubbeld naar € 350.000 en dat heeft een ware run op startplaatsen tot gevolg. Het publiek is verzekerd van absolute topsport in de Brabanthallen van donderdag 20 tot en met zondag 23 maart.

De Olympisch Kampioen en winnaar van de Rolex Grand Slam in Genève, Steve Guerdat, komt naar Den Bosch. De 31-jarige Zwitser heeft een indrukwekkende prijzenkast. Hij eindigde zowel in 2012 en als in 2013 als tweede in de wereldbeker finale. Hij staat momenteel op een 7e plaats in de wereldranglijst.
Op de startlijst staat ook de Europees Kampioen, de Fransman Roger-Yves Bost. Hij is inmiddels een doorgewinterde veteraan. Zijn eerste kampioenstitel won hij tijdens de Europese Kampioenschappen voor Young Riders in Geesteren in 1983.
De Duitsers komen met een sterke bezetting met Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum (3e op de wereldranglijst), Marcus Ehning (4e) en Hans Dieter Dreher.
Andere topruiters die aan de start zullen verschijnen zijn Luciana Diniz (Portugal), Patrice Delaveau en voormalig Europees Kampioen Kevin Staut voor Frankrijk en de in Nederland woonachtige Australische Edwina Tops –Alexander.

De Nederlandse top zal compleet aanwezig zijn, aangevoerd door Gerco Schröder (9e op de wereldranglijst) en de Brabander Maikel van der Vleuten (14e).

Dressuur
Zoals al eerder aangekondigd zal ook de Olympische Kampioen Charlotte Dujardin (Groot-Brittannië) afreizen om deel te nemen aan de Reem Acra FEI World Cup Dressage wedstrijd. Zij zal dan haar nieuwe Kür presenteren in de Brabanthallen. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Daniëlle Heijkoop zullen de Nederlandse kleuren verdedigen.
Andere belangrijke namen die in de dressuurrubrieken zullen aantreden zijn de Brit Carl Hester, Nadine Capellmann en Isabell Werth voor Duitsland, de Oostenrijkse Victoria Theurer en Valentina Truppa voor Italië.
Mediapartners
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim