Edward Gal en Undercover onverslaanbaar

Gal E-Glocks Undercover-DENB14L10107Edward Gal en Glock's Undercover (Ferro x Donnerhal) waren niet te kloppen in de Reem Acra FEI World Cup Grand Prix. Daniëlle Heijkoop legde met Kingsley Siro (Gribaldi x Hemmingway) gedecideerd beslag op de tweede plaats, voor de Italiaanse Valentina Truppa met Fixdesign Eremo del Castegno. Verrassend sterk was het optreden van Rabo Talententeamlid Diederik van Silfhout met de KWPN goedgekeurde hengst Arlando (Paddox x Mytens xx), die als vierde eindigde.

Edward Gal toonde in de dressuurring over heel veel controle te beschikken. Toch slopen er een paar kleine foutjes in de proef. "Tot voor kort moest ik Undercover in zijn voorwaarts drang steeds iets begrenzen en nu kan ik de teugels wat meer laten vieren. Dat zijn zaken die thuis heel goed lukken, maar die ook in de wedstrijd toegepast moeten worden. Daardoor ontstaan nu nog kleine foutjes, maar die hoop ik in de komende maanden weg te poetsen", aldus Gal.

In de proef van Kingsley Siro van Daniëlle Heijkoop was sprake van enige spanning. "Mijn paard staat gestald in een box waarachter twee hengsten staan, die druk met elkaar bezig zijn. Daardoor was Siro vanaf het moment dat ik hem opzadelde erg gespannen. Jammer dat ik die spanning niet kon laten afvloeien", aldus Heijkoop.
Jurylid Sanders had ook bij deze combinatie echte hoogtepunten gezien in de piaffe en passage. "Wat mij het meest is opgevallen in haar proef waren de sterk verbeterde pirouettes. Jammer was dat het paard erg scherp was, waardoor hij af en toe even kort in de hals werd".

Arlando en Diederik van Silfhout toonden gedurende de Grand Prix dat ze qua drafvermogen enorm veel kwaliteit in huis hebben. Daarbij toont de hengst steeds een schitterend voorbeengebruik. "Jammer van het foutje in de zigzag in galop, een telfoutje, maar een prachtige aanleuning", aldus Sanders.
Ook had het jurylid genoten van de als vijfde eindigende Patrick van der Meer met Uzzo. "Zij reden een foutloze proef, met sterke verruimingen en mooie appuyementen. In de piaffe zou ik graag nog iets meer uitdrukking willen zien".

Foto: Edward Gal met Frédérique Martin-Basté van de FEI
Mediapartners
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim