Maikel van der Vleuten Rabo Talent van het Jaar

Springruiter Maikel van der Vleuten is vanmiddag tijdens het internationale paardensportconcours Jumping Amsterdam uitgeroepen tot de meest talentvolle ruiter van het jaar 2010. Het is voor de 22-jarige ruiter uit Mierlo de tweede keer in zijn sportcarrière dat hij deze titel toebedeeld krijgt.

“Deze tweede titel is een prachtige bevestiging voor Maikel, in de eindfase als jong talent in de lange weg naar de top van de senioren. Hij is al heel jong een succesvolle weg ingeslagen, die in 2006 al eens beloond werd met de titel Rabo Talent van het Jaar. Nu vier jaar later is deze tweede titel een mooie bevestiging dat hij zich als talent is blijven ontwikkelen en de successen verder heeft weten uit te bouwen. Maikel is een echte uitzondering door op deze leeftijd op senioren niveau uitzonderlijk goed te presteren”, aldus Rob Ehrens, bondscoach van de springruiters.

Alle leden van het Rabo Talententeam 2010 maakten hun opwachting en Anky van Grunsven maakte samen met de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), Theo Ploegmakers, bekend wie de prestigieuze titel werd toebedeeld. Uit handen van Jorike Grooters namens Rabobank Nederland, ontving Van der Vleuten een cheque ter waarde van € 5.000,-. Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, overhandigde de bloemen.

De KNHS organiseert samen met haar hoofdsponsor Rabobank jaarlijks de verkiezing Rabo Talent van het Jaar. Talentontwikkeling is meer dan het winnen van de wedstrijd. Het is een structurele investering in de ontwikkeling van de Nederlandse paardensport en is daarmee een belangrijk onderdeel van het topsportbeleid van de KNHS en de daarbij behorende sponsoring van de Rabobank. Dit jaar waren elf talenten genomineerd voor de deze titel: Bobbie Bary (Alphen aan de Rijn), Michel Hendrix (Kessel), Ellen Kloos (Roosendaal), Angela Krooswijk (Prinsenbeek), Nienke van Roekel (Ede), Lotje Schoots (Abcoude), Jenny Schreven (Weert), Hendrik-Jan Schuttert (Ommen), Diederik van Silfhout (Lunteren), Sjaak Sleiderink (Denekamp) en Maikel van der Vleuten (Mierlo). Samen vormen zij het Rabo Talententeam van 2010. Alle teamleden, die werden geselecteerd door de bondscoaches uit de disciplines dressuur, springen en eventing, kregen naast rijtechnische training ook extra begeleiding op diverse vlakken zoals mentale coaching en mediatraining.

Via de website van de Rabobank, www.rabosport.nl, brachten duizenden paardenliefhebbers een stem uit op hun favoriet. Dressuuramazone Jenny Schreven kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van het publiek. De hippische pers en het Trainersplatform, waar alle toptrainers en bondscoaches van Nederland in vertegenwoordigd zijn, gaven Maikel van der Vleuten de meeste stemmen, waardoor hij uiteindelijk werd uitgeroepen tot het grootste Talent van 2010. De uitslag van de verkiezing is een optelsom van bovengenoemde drie groepen die elk voor één derde meetellen.

Op zaterdag 26 maart 2011 wordt tijdens Indoor Brabant het Rabo Talententeam van 2011 gepresenteerd. Ook in 2011 zullen de KNHS bondscoaches alleen de grootste talenten uit de Olympische disciplines dressuur-, spring- en eventing voor dit elite Team selecteren.

(bron: KNHS Mediavoorlichting/Jacob Melissen)
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim