Cornelissen overtuigend naar winst dankzij beste Grand Prix ooit

In de Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix, presented by Ricoh, de kwalificatie voor de wereldbeker Kür op zaterdag, leverde Adelinde Cornelissen (Nijkerk) samen met Jerich Parzival een schitterende prestatie. “Ik denk dat dit onze beste Grand Prix ooit is geweest”, straalde de amazone na afloop van haar proef, die door de jury met een score van dik 82% werd beloond. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) leverde met een nog steeds stralende Exquis Nadine ook een puike prestatie door vierde te worden, achter de Duitse Isabell Werth met Warum Nicht FRH, terwijl de Deense Nathalie zu Sayn-Wittgenstein met Digby derde werd.

Cornelissen had in de ring het gevoel dat ze al zo vaak tijdens de trainingen thuis had. “Nu is hij ontspannen en kan ik er volledig aan blijven rijden. Ik hoef niet meer bang te zijn dat Parzival ergens schrikachtig op reageert en dat geeft mij de mogelijkheid om de oefeningen echt perfect uit te voeren”, aldus Cornelissen, die steeds sterker het gevoel krijgt dat er een nog hogere jurywaardering in zit. “We zijn in de training met Sjef Janssen kleine verbeteringen aan het doorvoeren en de effecten daarvan worden langzaam maar zeker steeds nadrukkelijker merkbaar. Omdat Parzival in de wedstrijdring nu volledig op mij geconcentreerd is kan ik die kleine verbeteringen ook in de ring doorvoeren”, aldus Cornelissen.

Ook Hans Peter Minderhoud was een uiterst tevreden mens. “Exquis Nadine is ondertussen 16 jaar jong, maar uiterst fris en fruitig. Ze blijft scherp in de ring en dat merk je als je haar de laatste lijn instuurt. Daarin was de enige kleine hapering die mij net de derde plek kostte. Jammer, maar aan de andere kant sloot ik met IPS Tango de wedstrijd in de ochtenduren winnend af en ik ben enorm blij dat ik over twee zulke fijne paarden beschik”. Edward Gal (Harskamp) reed zich met Interfloor Next One naar een voortreffelijke zesde plaats, terwijl een verrassend sterk rijdende Marlies van Baalen (Brakel) met BMC Phoebe zich op de achtste plaats nestelde, net voor Jenny Schreven (Weert), die met Krawall achtste werd.

(bron: KNHS)
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim