Philipp Weishaupt wint tweede ronde Wereldbeker, Pius Schwizer aan de leiding

De tweede ronde van de Rolex FEI World Cup Jumping Final werd gewonnen door de Duitse springruiter Philipp Weishaupt met Monte Bellini. De tweede plaats was voor de Zwitser Pius Schwizer met Carlina die met dit resultaat de leiding heeft genomen in het tussenklassement. Harrie Smolders (Lage Mierde) is met de voorlopige negende plaats de beste Nederlander.

De tweede kwalificatiewedstrijd vond plaats over een technisch zwaar parcours waarin slechts drie ruiters zich plaatsten voor de barrage. Na Weishaupt en Schwizer eindigde de Duitser Marco Kutscher met Cornet Obolensky op de derde plaats.

De twee deelnemende Nederlanders lukte het niet om foutloos te blijven in de tweede kwalificatieronde. Maikel van der Vleuten (Mierlo) was met VDL Groep Verdi de beste Nederlander met vier strafpunten. Na twee onderdelen staat Van der Vleuten met 11 strafpunten achter Schwizer op de 14e plaats in het tussenklassement. Harrie Smolders (Lage Mierde) en Regina Z tikten twee balken aan wat resulteerde in acht strafpunten. Dankzij zijn foutloze resultaat in de eerste wedstrijd blijft Smolders de beste Nederlander op de voorlopige negende plaats.

Zondag 22 april staat de finale van de Rolex FEI wereldbeker springen op het programma van Indoor Brabant in de Brabanthallen in Den Bosch.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim