Skip to main content

Nederlandse zege in Grote Prijs

Marc Houtzager zorgde voor een formidabele ontknoping in de Grote Prijs. Zes dagen nadat hij met Sterrehof’s Voltaire de Grote Prijs van Hardelot won, schreef hij tijdens Indoor Brabant de Grote Prijs op zijn naam met Sterrehof’s Opium (v. Polydor).

Een verrassende zege, naar eigen zeggen ‘Opium is van nature niet het snelste paard en er werd flink hard gereden in de barrage. We hebben alles gegeven en het is gelukt, dus ik ben heel tevreden’ vertelt de topruiter, die de KWPN-goedgekeurde hengst rijdt voor eigenaren Ivo en Ellen Campagne van Stoeterij Sterrehof. Op vrijdagavond won Houtzager al het 1.50 meter met Sterrehof’s Uppity (v. Guidam) dus voor hem kan Indoor Brabant niet meer stuk. De overwinning in de Rabobank Grote Prijs leverde hem € 25.000 op.

Zeven van de 29 deelnemers bleven foutloos in het basisparcous, het gros daarvan wist ook in de barrage knap van het hout te blijven. Dat resulteerde in een bloedstollende barrage waarin de verschillen minimaal waren, de eerste vier combinaties zaten binnen één seconde. Op minimaale achterstand moest Ali bin Khaled Al Thani met L.B Casanova (v. Cadillac) genoegen nemen met de tweede positie. Een mooi resultaat voor de Sjeik uit Qatar. Richard Spooner finishte als derde met de Mescalaro-nazaat Apache.