Nieuw bij Indoor Brabant: Knock Out wedstrijd voor dressuurruiters

laurensvanlieren-ulyssenlahaya-maastricht2013-jmNa een succesvolle try-out in Maastricht presenteert Indoor Brabant op donderdag 20 maart (aanvang 19.00 uur) een nieuwe dressuurrubriek: een Knock-Out wedstrijd voor dressuurcombinaties.

Normaal komt er slechts één ruiter in de baan en worden er punten gegeven door de jury. Maar bij de Knock-Out wedstrijd komen er 2 ruiters tegelijkertijd in de ring om een proef te rijden. De proef is zo gemaaakt dat de ruiters als een spiegel tegenover elkaar rijden. Het is aan de jury om de beste ruiter aan te wijzen die dan doorgaat naar de volgende ronde.
De Knock-Out wedstrijd  begint met 8 ruiters in de eerste ronde, in de tweede ronde strijden de 4 winnaars tegen elkaar voor een plaats in de finale.

Een aantal ruiters hebben al aangegeven te starten: Valentina Truppa, Jana Kun, die in Maastricht tweede werd in de try-out achter Laurens van Lieren, die ook in de Brabanthallen van de partij zal zijn en Marlies van Baalen.

Samen met de Nederlandse bondscoach Wim Ernes heeft Indoor Brabant met veel enthousiasme het idee verder uitgewerkt. Wim Ernes heeft de proef ontwikkeld en getest met Hans Peter Minderhoud en Edward Gal. Wim Ernes: “Het was flink puzzelen. De proef is veel korter dan een normale Grand Prix maar je wilt wel zo veel mogelijk Grand Prix onderdelen in de proef verwerken. Ik denk dat dat goed gelukt is. Het is een leuke wedstrijd voor het publiek. De scores zijn live op het scorebord te zien, dus je kunt zien wie er voor ligt. Dat maakt het een stuk spannender. En het is een minder lange zit.”

Of dit een concept is wat straks op grote Kampioenschapen gebruikt gaat worden is nog een hele grote vraag, maar het is in ieder geval een leuk experiment in de dressuur sport.

Foto: melissen.net
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim