Edward Gal wint ook WB Kür

Gal E-Glocks Undercover-DENB14L2109AIn de laatste Reem Acra FEI World Cup Dressage kwalifictie ging de overwinning naar Edward Gal met de zwarte Glock's Undercover. Gal reed met de van Ferro afstammende ruin een briljante Kür, waarin geen sprake was van spanning. Daniëlle Heijkoop moest, wilde ze met Kingsley Siro naar de finale volgende maand in Lyon, minimaal tweede worden in deze wedstrijd en dat lukte haar en ook weer met een duidelijk betere rit dan gisteren in de Grand Prix. Hans Peter Minderhoud, die zich als derde ruiter kwalificeerde voor de finale met de hengst Johnson eindigde in deze wedstrijd als vijfde, dankzij een zeer expressieve rit.

Het was zonder meer een wedstrijd van hoog niveau, waarin alle Nederlandse ruiters een betere prestatie leverden dan gisteren in de Grand Prix. Bij Gal vielen de prachtig uitgevoerde piaffe en passage onderdelen op. Lukte het in de Grand Prix nog niet om een paar kleine wijzigingen in het rijden foutloos door te voeren, in de Kür lukte dat wel. Undercover bleef heel mooi op lengte en was schitterend open in het front. Daarbij was er in het geheel geen sprake van spanning, waardoor het publiek ruiter en paard beloonde met een staande ovatie. Zelfs dat liet Undercover ontspannen over zich heen komen.
Daniëlle Heijkoop had ook duidelijk minder last van spanning en dat kwam tot uiting in een hele fijne Freestyle. De pirouettes waren heel mooi klein en zuiver. Misschien begon Kingsley Siro iets terughoudend in de piaffe en passage, maar gedurende de wedstrijd klom hij er achter steeds meer in, waardoor deze onderdelen sterk aan expressie wonnen.
De Kür van Valentina Truppa ademde een puur Italiaanse sfeer en was net anders en een welkome afwisseling. Zij lieten een mooie passage en piaffe zien en de pirouettes bleven mooi klein. De amazone zelf was zeer tevreden met de gallop oefeningen.

De volgende ruiters hebben zich gekwalificeerd voor de finale in Lyon in april:
Tinne Vilhelmson/SWE
Edward Gal /NED
Isabell Werth/GER
Jessica Von Bredow-Werndl/GER
Anna Kasprzak/DEN
Hans Peter Minderhoud
Nanna Skodborg Merrald
Marcela Krinke-Susmelj
Danielle Heijkoop

Foto: Edward Gal met Frédérique Martin-Baste van de FEI, Mariette Sanders-van Gansewinkel, voorzitter van de jury en show president Gerrit-Jan Swinkels
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim