Wim van der Leegte Paardensportman van het Jaar 2016

Vanavond werd Wim van der Leegte in de piste van Indoor Brabant geëerd als “Paardensportman van het Jaar 2016”.

Uit het juryrapport:
Voor de 39ste maal heeft de commissie die belast is met de jaarlijkse uitverkiezing van de Paardensportman / Paardensportvrouw van het Jaar haar unanieme keuze gemaakt.

Als de commissie goed is geïnformeerd dan ontstond de liefde tussen de laureaat van dit jaar en het paard tien jaar na het eerste Indoor Brabant. Ook nu weer is het een man, hoe graag de commissie tijdens dit jubileum jaar met deze traditie had willen breken. Paardrijden bleek voor deze man niet de meest geschikte tak van sport, maar hij leerde dankzij het paard wel zijn latere echtgenote kennen.
 
Dit juryrapport kan breed uitweiden om recht te doen aan de stimulerende werking in de meest brede zin des woords die van deze persoon uitgaat. Daarvoor ontving hij reeds diverse belangrijke loftuitingen. De commissie beperkt zich noodzakelijkerwijs tot één aspect in het leven van de onderscheidene en wel het paard, want daar gaat het op Indoor Brabant en in deze verkiezing om. En zij is er van overtuigd dat Wim van der Leegte, de Paardensportman van het Jaar 2016, deze welgemeende onderscheiding naar volle waarde weet te schatten.

Wim van der Leegte trok in 2000 Leopold van Asten aan en vanaf dat moment begon de VDL Groep naam te maken, eerst in de Nederlandse, maar al snel ook in de mondiale springsport. Vele internationale successen werden door de paarden van de VDL Groep behaald en dat stimuleerde de liefde voor het paard en alles wat daarmee samenhangt. Er werd een schitterende opleidingsaccommodatie gebouwd en werd een fokstal opgericht, om op die wijze uiteindelijk van tekentafel tot toppresterend eindproduct te komen. Net zoals dat in de ruim honderd bedrijven die de VDL Groep omvat dagelijkse kost is.

Kracht door samenwerking is de leus van de VDL Groep, Daardoor gaat ook de hippische poot van de VDL Groep in meerdere opzichten bijdragen aan het resultaat van de gehele groep.     

Maar dat niet alleen. Voor Wim van der Leegte zijn de hippische evenementen van belang en velen, zoals Indoor Brabant, Valkenswaard, Eindhoven, Maastricht, Mierlo en vele andere,  kunnen dan ook vaak op een niet onaanzienlijke financiële bijdrage rekenen.

De commissie is Wim van der Leegte dankbaar voor alles wat hij voor de hippische sport in de meest brede zin in Nederland heeft betekend en nu hij een zee van vrije tijd heeft hoopt de commissie dat deze hoogste onderscheiding die hippisch Nederland kent hem stimuleert om door te gaan om inhoud te blijven geven aan de criteria die aanleiding waren hem te benoemen tot Paardensportman van het Jaar 2016.

De commissie bestaat uit Tjeerd Velstra, voorzitter, Nicole van Doorne, Theo Ploegmakers, Henk Nijhof en Jacob Melissen
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim