Minderhoud wint wereldbekerkwalificatie

Met een fantastische Kür heeft Hans Peter Minderhoud met Glock´s Flirt vanmiddag de FEI World Cup Dressage Freestyle presented by Roelofsen Horse Trucks gewonnen. Voor volle tribunes van de Brabanthallen scoorde Minderhoud 84.890% en bleef daarmee favoriet Isabell Werth (83.300%) met Emilio 107 voor en werd beloond met een staande ovatie. De derde plaats ging naar de Duitse Jessica von Bredow-Werndl met Zaire-E (80.265%). Edward Gal eindigde met Glock´s Voice op een knappe vierde plaats.

Minderhoud had na deze overwinning in de wereldbekerkwalificatie niets dan lovende woorden voor zijn paard Glock´s Flirt. “Hij heeft altijd goede zin en wil altijd graag werken, ook thuis in de training. Vandaag had ik vanaf het begin echt een super gevoel. Je rijdt niet vaak een proef waarbij het van begin tot einde zo klopt. Halverwege werd ik een beetje zenuwachtig, toen dacht ik, als er nu een fout komt is het echt helemaal mijn schuld. Flirt en ik zijn samen echt een goed team. Ik weet wat ik aan hem heb en hij weet wat hij aan mij heeft en samen worden we iedere keer nog een beetje beter.”
Minderhoud reed vandaag voor het eerst zijn nieuwe Kür met de titel, ´Are you flirting with me´ Minderhoud: “Het was hoog tijd voor een nieuwe Kür, maar ik ben daar niet zo goed in. Ik stel die dingen altijd uit. Nu hij er eenmaal is, ben ik er super blij mee. Vanaf het eerste begin had ik een goed gevoel bij de muziek. Dat ik er ook direct Isabell Werth mee versla is leuk. Vooraf had ik daar niet echt op gerekend, maar het klopte vandaag gewoon allemaal. Ik mocht als laatste starten, zij maakte wel een foutje ik niet, het liep gewoon allemaal.”

Isabell Werth was blij met haar proef. “Het foutje in het begin in de draf was mijn eigen fout. Verder had ik een geweldig gevoel. Het publiek reageerde enthousiast op de muziek. Ik kreeg er kippenvel van.”

Jessica von Bredow-Werndl reed haar hier in ’s-Hertogenbosch haar laatste wedstrijd. Ze gaat nog wel naar de Finale in Omaha, USA, maar daarna is het rust. Ze verwacht haar eerste baby in augustus. “Voor mijn gevoel was dit mijn beste Kür ooit. Ik heb elke minuut genoten.”

De finale van de wereldbeker wordt van 29 maart tot en met 2 april verreden in het Amerikaanse Omaha. Als titelverdediger was Minderhoud al zeker van een startbewijs voor de wereldbekerfinale.

De volgende ruiters van de West-Europese League hebben zich gekwalificeerd voor de Finale:
1. Isabell Werth (Dui) 80 punten
2. Jessica von Bredow-Werndl (Dui) 62 punten
3. Judy Reynolds (Irl) 57 punten
4. Kristy Oatley (Aus) 55 punten
5. Carl Hester (Eng) 54 punten
   Fabienne Lutkemeyer (Dui) 54 punten
   Marcela Krinke Susmeij (Sui) 54 punten
8. Madeleinde Witte-Vrees 51 punten
9. Edward Gal 44 punten
(Stand onder voorbehoud, definitieve bevestiging volgt later deze week vanuit internationale paardensportbond FEI)

Volledige uitslag

(Bron: KNHS)
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim