Audi Prijs voor de Ier Allen

De hoofdrubriek van zaterdagavond, de Audi Prijs, werd overtuigend gewonnen door de Ierse ruiter Bertram Allen en de 13-jarige Oldenburge ruin Quiet Easy 4 (Quidam's Rubin x Zapateado).
Voor Bertram Allen was het een snelle ronde, want alleen zo kon hij met Quiet Easy 4 (v. Quidam’s Rubin) Lorenzo de Luca verslaan in de Audi Prijs van Indoor Brabant. De Luca had met 36.46 seconden al een hele snelle tijd neer weten te zetten met Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker). Toch wist Allen daar een hele snelle tijd van 34,73 seconden tegenover te zetten.
"Ik moest echt risico nemen om sneller te zijn dan Lorenzo, maar gelukkig heb ik in Quiet Easy daar een super paard voor. Het is echt een alleskunner. Zowel voor de snelle proeven als de Grote Prijzen is hij prima in te zetten. Naast Hector en Molly Malone is dit een super fijn paard om in het team te hebben." Ook in de voorbereiding naar de wedstrijd toe is hij Quiet Easy. ‘Het is al een wat ouder paard, dat weet wat hij in de ring moet doen. Thuis houden we hem gewoon blij en fit.
De derde prijs was voor de Belgische Gudrun Pateet die met Sea Coast Atlantic (v. Schilling) met 36,92 foutloos over de finish kwam. Een vierde plaats ging naar de Nederlander Wout-Jan van der Schans die met Capetown (v. Oklund) een tijd van 37,66 seconden neerzette. "Het was een lekker rondje," reageerde hij na afloop. "Capetown is heel voorzichtig en snel. Eigenlijk is het meer een buitenpaard, dus is het extra leuk om hier binnen in de Brabanthallen zo’n mooi rondje neer te zetten." De vijfde plaats ging naar Ludger Beerbaum uit Duitsland die zijn Baloubet du Rouet-nakomeling Chaman in 37,89 seconden rond stuurde.

(bron: De Hoefslag)
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim