Skip to main content

The Dutch Masters: veel op het spel

The Dutch Masters 2021, onderdeel van de Rolex Grand Salm of Show Jumping, presenteert de eerste ‘major’ van het jaar. Na meer dan een jaar van onzekerheid ten gevolge van de Covid-19 pandemie en de recentelijke uitbraak van het Rhino virus, is de organisatie blij om weer ‘s werelds beste ruiters en hun paarden te verwelkomen om deel te nemen aan het driedaagse topevenement in de Brabanthallen.

Zoals bij alle vier ‘majors’ die deel uitmaken van de Rolex Grand Slam – The Dutch Masters; CHIO Aachen; CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ en CHI Geneva – is het hoogtepunt de Rolex Grand Prix op zondagmiddag. Dan strijden de beste ruiters, waaronder 15 uit de top 20 van de huidige wereldranglijst, wie de Rolex Grand Slam of Show Jumping ‘live contender’ zal worden.

Live Contender
De Zwitser Martin Fuchs, die in 2019 de Rolex Grand Prix in Genève won, zet zijn cyclus voort bij The Dutch Masters. De nummer drie van de wereld en Rolex Testimonee zal er alles aan doen om samen met Clooney 51 de ‘live contender’ te blijven in de Brabanthallen en dan door te stomen naar het CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in Calgary, Canada, in september.

De Amerikaan Kent Farrington, winnaar van de Rolex Grand Prix van CHI Genève in 2017 en CHIO Aken in 2019, reist ook naar ‘s-Hertogenbosch met zijn paarden Creedance and Austria 2. Ook hij zal zeer gebrand zijn om te winnen in de Brabanthallen aangezien hij na zijn overwinning in Aken nog een bonus kan winnen.

Het zal een spannende strijd worden want ze krijgen geduchte concurrentie van de vele topruiters die allemaal in staat zijn deze prestigieuze Rolex Grand Prix te winnen.