Max Kühner zorgt voor spektakel in Rolex Grand Prix

Acht combinaties wisten de barrage te bereiken en die acht zorgden voor een onvergetelijk spektakel. De eerste ‘major’ van de Rolex Grand Prix na lange tijd bood onvervalste topsport. De Oostenrijker werd de uiteindelijke winnaar met Elektric Blue P, een 10-jarige ruin van Eldorado vd Zeshoek. “Ik ben sprakeloos, het is geweldig om hier te winnen, ik ben ontzettend blij,” zei de 47-jarige ruiter uit Starnberg. Ik wist dat dat ik heel snel moest zijn en vertrouwde op mijn instinct.” Kühner kocht Elektric Blue P als tweejarige op een veiling. “Hij doet het ontzettend goed en dit is natuurlijk een geweldig moment, ook voor hem.” Zoals alle ruiters was Kühner blij dat The Dutch Masters werd georganiseerd. “Dank aan Rolex en de organisatie die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Ze hebben een fantastisch evenement neergezet ondanks de moeilijke omstandigheden van tegenwoordig.”

De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli deed als laatste starter nog een serieuze poging om de tijd van Kühner te verbeteren, maar het mocht niet baten. Een mooie tweede plaats was het resultaat. Hij reed de 12-jarige KWPN ruin VDL Edgar M waarmee hij zich hoopt te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio.

Als derde eindigde de Duitser Christian Kukuk met Checker 47, een 11-jarige Westfaalse ruin van Comme Il Faut. Bij de persconferentie keek Kukuk naar het mooie Rolex horloge van Kühner: “Die past mij natuurlijk ook, maar ik ben blij met het resultaat en ik probeer dat horloge de volgende keer te winnen.”

Volledige uitslag
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim