Rolex Grand Prix zorgt voor Spannende Finale CHIO Aken

Het CHIO Aken, dat dateert uit 1924, is een van de oudste en meest gerespecteerde evenementen in de paardensport, een evenement van de hoogste kwaliteit waartegen anderen worden afgemeten. Dit jaar zullen 10 dagen van topwedstrijden, die beginnen op vrijdag 24 juni, hun hoogtepunt bereiken met de vijfsterren Rolex Grand Prix op zondag 3 juli, met 's werelds beste paard- en ruitercombinaties. Rolex Testimonee Daniel Deusser is de titelverdediger.

De terugkeer van een 40.000-koppig publiek naar de grote grasarena op het showterrein Aachener Soers zal zeker zorgen voor de typisch elektrische sfeer van deze beroemde locatie in het westen van Duitsland.

Rolex is sinds 1999 een belangrijke supporter van het CHIO Aken als onderdeel van haar 65-jarige betrokkenheid bij de paardensport. De alliantie omvat langdurige partnerschappen met alle vier de Majors die samen de Rolex Grand Slam of Show Jumping vormen, namelijk The Dutch Masters, het CSIO Spruce Meadows 'Masters' Tournament, het CHIO Aken en het CHI Genève.

De Rolex Grand Slam, die in 2013 van start ging, beloont een ruiter die drie opeenvolgende Majors wint, een prestatie die een aanhoudende vertoning van precisie, teamwork en technische bekwaamheid vereist. Deusser is de grote kanshebber voor de meest begeerde prijs van de sport na zijn overwinning op The Dutch Masters in maart.

De Rolex Familie Van Testimonees
Een sterk team van Rolex Testimonees gaat in Aken op zoek naar de overwinning in de Rolex Grand Prix. Deusser zal worden aangemoedigd door de steun van zijn thuispubliek en de nummer 9 van de wereld zegt hierover: "CHIO Aken is een van de beste shows in de wereld en een waar ik elk jaar naar uitkijk. Om daar vorig jaar de Rolex Grand Prix te winnen was ongelooflijk en ik zal zeker mijn best doen om mijn prestatie dit jaar te herhalen. Om daarheen te gaan als de Rolex Grand Slam of Show Jumping live kanshebber is erg spannend."

Deusser zal worden vergezeld door Martin Fuchs, de winnaar van de Rolex Grand Prix tijdens CHI Genève afgelopen december en de 2022 FEI Jumping World CupTM Final. De Zwitserse nummer 1 van de wereld zal het opnemen tegen landgenoot Steve Guerdat, winnaar van de CP 'International', gepresenteerd door Rolex bij Spruce Meadows vorig jaar.

Collega Rolex Testimonee Scott Brash zal proberen om de titel die hij in 2015 won met Hello Sanctos terug te winnen. Hij is tot nu toe de enige ruiter die de Rolex Grand Slam of Show Jumping wist te winnen. Brash wordt vergezeld door zijn Britse collega Harry Charles, Rolex' jongste testimonee. De 22-jarige werd eerder dit jaar vierde in zijn eerste FEI Jumping World CupTM Finale, waardoor hij zijn positie als nummer 1 van de wereld bij de U25 ruiters behield en naar nummer 17 van de wereldranglijst steeg.

Rodrigo Pessoa keert terug naar Aken, precies 50 jaar nadat zijn vader, Nelson Pessoa, zijn tweede CHIO Grote Prijs van Aken won. Hij hoopt dat hij zijn vaders reeks van twee overwinningen kan evenaren: de eerste behaalde hij in 1994 met Loro Piana Special Envoy. Ook de Franse Kevin Staut, lid van het gouden medaille winnende team op de Olympische Spelen van Rio 2016 en die een decennium als Rolex-testimonee viert, zal proberen mee te dingen naar de titel. Dankzij een reeks recente vijfsterrensuccessen heeft de Fransman zijn plaats in de top 10 van de wereldranglijst heroverd.

Springen is een van de vijf FEI paardensportdisciplines die tijdens CHIO Aken, ook bekend als het Wereldruiterfestival, worden beoefend. In de CDIO5* Dressuur zal Isabell Werth, winnares van de Grand Prix Kür op Muziek op het concours van 2021, deelnemen. Werth is een Rolex Testimonee sinds 2009 en dit jaar markeert het pensioen van haar superster paard Bella Rose, die voor de laatste keer zal verschijnen in een speciale galavoorstelling op de avond van vrijdag 1 juli.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim