Skip to main content

Olympische Kampioenen bij The Dutch Masters

De Olympische Kampioenen springen en dressuur zullen aan de start verschijnen bij The Dutch Masters (11-13 maart 2022): De Brit Ben Maher heeft zich aangemeld met zijn topper Explosion W en de Duitse Jessica von Bredow-Werndl komt met haar Olympisch paard TSF Dalera BB naar de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Maher en Explosion W: Brabants tintje
Ben Maher en zijn Explosion W komen voor de eerste maal naar de Brabanthallen. Explosion W keert terug naar zijn roots. Hij werd op 12 april 2009 geboren bij de Willy Wijnen in Berlicum, op steenworp afstand van ’s-Hertogenbosch. Wijnen voorspelde in 2013 al dat Explosion in Tokyo hoge ogen zou gaan gooien. De indrukwekkende KWPN ruin (Chacco-Blue x Baloubet du Rouet) kwam bij Ben Maher toen hij zeven jaar oud was en hun grote doorbraak kwam in 2019 toen zij de zilveren medaille wonnen bij de Europese Kampioenschappen in Rotterdam. Het jaar 2021 was een zeer succesvol jaar voor dit exceptionele paar: de individuele gouden medaille bij de Olympische Spelen in Tokyo en overwinningen in vele Grote Prijzen met als afsluiter hun eerste plaats in de IJRC Rolex Top 10 Finale bij CHI Genève. De 39-jarige zei na zijn overwinning in Tokyo over zijn paard: “"Hij kreeg vleugels voor mij - hij is een echte atleet, hij is geen normaal paard. Hij is als de bliksem - ik nam een groot risico in het middenstuk van het parcours en normaal gesproken lezen we elkaars gedachten. We zijn goed op elkaar ingespeeld en hij twijfelde aan me, ik voelde een lichte aarzeling. Maar dat is wat hem onderscheidt van de andere paarden. Er komt altijd een beetje geluk bij kijken, maar het was ongelooflijk."

Jessica en Dalera: ongeëvenaard
De Duitse Jessica von Bredow-Werndl was vorig jaar onverslaanbaar met haar TSF Dalera BB. Het paar won zowel individueel als met het Duitse team de gouden medaille. Daarna leverden zij dezelfde prestatie bij het Europese Kampioenschap. De 35-jarige amazone, die op 16 februari haar 36e verjaardag viert, reed haar laatste wedstrijd met Dalera in Stockholm in november 2021. Daarna kreeg Dalera een welverdiende rustperiode. “Dalera zal in februari weer in de ring verschijnen tijdens de wereldbekerwedstrijd in Neumünster, daarna kijken we uit naar The Dutch Masters,” aldus Jessica. Zij was in 2017 en 2018 ook in ’s-Hertogenbosch aan de start, maar met een ander paard, Zaire. Voor Dalera zal het dus de eerste keer zijn. “Indoor of outdoor maakt voor Dalera niet veel uit. Indoor kan ze soms zelfs meer ‘on fire’ zijn, maar dat hangt ook af van het feit of er publiek is of niet.”
Jessica is vol lof over haar 15-jarige donkerbruine merrie: “Ze is het meest knuffelige en liefhebbende paard dat je je kunt voorstellen en tegelijkertijd is ze een echte ‘show-woman’ en erg gretig als het op wedstrijden aankomt. Ze geeft me het gevoel dat ze het echt goed wil doen en dat ze van wedstrijden houdt.”
De nummer 1 van de wereld kijkt uit om weer naar de Brabanthallen te komen. “Het is een super goed georganiseerd evenement met veel oog voor detail. Voor ons ruiters en onze paarden zijn de omstandigheden helemaal top!”

Foto's: HippoFoto