Skip to main content

Von Bredow-Werndl en Dalera winnen kwalificatie in Neumünster

Jessica von Bredow-Werndl uit Duitsland en de briljante 15-jarige merrie Dalera sleepten vandaag de overwinning in de wacht tijdens de FEI Dressage World Cup™ Western European League 2021/2022 kwalificatiewedstrijd op eigen bodem in Neumünster, waar Deense paard-ruitercombinaties de tweede, derde en vierde plaats bezetten.

De tweevoudig olympische medaillewinnaars van Tokyo 2020 kwamen als laatste aan de start in een veld van 13 starters en stonden onder aanzienlijke druk na een uitstekende prestatie van de Deense Cathrine Dufour en haar relatief onervaren 10-jarige ruin Vamos Amigos, die een hoge score van 86,725 op het scorebord zette en de leiding nam toen ze als derde laatste de ring binnenkwamen.

Het Duitse duo zette echter 90,615 neer, ondanks een paar fouten, en veroverde daarmee nadrukkelijk de eerste plaats. Dufour eindigde daarmee op de tweede plaats, voor landgenote Nanna Skodborg Merrald en Atterupgaards Orthilia (84,480) op de derde en Carina Cassoe Kruth en Helline's Danciero (83,670) op de vierde plaats.

De volgende en laatste kwalificatiewedstrijd wordt gehouden tijdens The Dutch Masters op vrijdag 11 maart (Grand Prix) en zaterdag 12 maart (Kür).

Foto: FEI/Stefan Lafrenz