Paardensportvrouw van het Jaar: Joyce van Rooijen-Heuitink

Na de FEI Dressage World Cup Kür op Muziek werd de Paardensportman van het Jaar 2021 gehuldigd. Maar het was dit keer geen man. De commissie die de Paardensportman/vrouw van het Jaar verkiest is het voor het eerst in 43 jaar gelukt om deze meest prestigieuze titel die de Nederlandse hippische wereld kent toe te kennen aan een vrouw: Joyce van Rooijen – Heuitink. De rij medailles die deze Paardensportvrouw van het Jaar samen met haar sporters in de afgelopen jaren heeft weten te verzamelen is indrukwekkend. Goud en zilver met het team op het WK. Brons en zilver met het team op de Paralympische Spelen in Tokyo en een overweldigende rij aan individuele medailles.

Het is voor een belangrijk deel danken aan Joyce dat de paradressuur binnen de totale hippische sport in Nederland de volwaardige plaats heeft weten in te nemen die het toekomt. Joyce heeft zich enorm verdiept in de beperkingen van de kaderleden en hoe ze daar tijdens de training en wedstrijd optimaal mee om kunnen en moeten gaan. Deze aanpak werpt haar vruchten af.

De commissie is er van overtuigd dat met het toekennen van deze onderscheiding aan Joyce van Rooijen - Heuitink dat zij en haar teamleden nog gemotiveerder koers zetten richting Herning, om daar opnieuw goud op het WK te veroveren en daarna door te stomen richting de Spelen van Parijs, om ook daar team goud te veroveren.

Net als alle voorgaande 43 verkiezingen was het ook deze maal een unanieme beslissing van de commissie die bestaat uit Nicole van Doorne, voorzitter, Adrienne van Waardenberg Nooren, Henk Nijhof Sr., Rob Ehrens en Jacob Melissen.        

Het volledige juryrapport is hier te lezen.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim