Daniel Deusser wint Rolex Grand Prix

De Rolex Grand Slam droom werd nieuw leven ingeblazen voor de Duitser Daniel Deusser op de laatste dag van The Dutch Masters, toen hij de prestigieuze Rolex Grand Prix titel opeiste om opnieuw de Rolex Grand Slam live kanshebber te worden.

Het door Louis Konickx uitgezette parcours zag een kwaliteitsveld van 12 combinaties de eerste ronde foutloos afleggen, waaronder CHIO Aken kampioen en Rolex Testimonee Daniel Deusser, die in de race was voor een Rolex Grand Slam of Show Jumping niet-opeenvolgende bonus. Tot grote vreugde van het Nederlandse publiek bereikte een sterk contingent van vier Nederlandse ruiters de barrage met negen hindernissen, in de strijd om de thuisoverwinning.

"Ik had er alle vertrouwen in, want mijn paard voelde de laatste weken heel goed aan, maar je moet het op de dag zelf natuurlijk wel doen", legde Deusser uit. "Scuderia 1918 Tobago Z sprong heel goed in de eerste ronde, maar we hadden veel concurrenten in de barrage en dat maakt het altijd moeilijker en geeft een beetje meer druk. Het zette me aan het denken over welke tactiek ik moest toepassen, ik probeerde een pas minder te doen van de eerste naar de tweede hindernis, maar ik wist zelfs toen ik mijn perfecte ronde had gereden, dat er nog goede ruiters zouden komen en dat wij nog verslagen konden worden. Ik had veel geluk dat degenen die probeerden sneller te gaan een fout hadden. Ik ben super blij met dit resultaat."

Harrie Smolders verdiende met de tweede plaats 140.000 euro. Smolders ging als nummer twee van start in de barrage en reed werkelijk superieur foutloos naar een tijd van 38.03 seconden. “Het was een beetje een nadeel dat ik een vroege loting had. Ik heb mijn eigen ronde gereden. Daarna zag ik dat ik een klein gaat je had open gelaten en dat het sneller kon. Maar die gingen toch in de fout omdat ze meer risico namen. Ik denk dan Daniel Deusser een ronde uit het boekje reed. Dat is topsport. Het wordt beslist op honderden van seconden. Monaco heeft weer fantastisch gesprongen. Ik ben super tevreden. Nu op naar de Wereldbekerfinale in Leipzig volgende maand”, vertelt Smolders na afloop.

Willem Greve reed als laatste deelnemer de barrage met de pas elfjarige hengst Gandorado TN. Ze gaven alles en kwamen over de finishlijn een fractie tekort voor de overwinning. De derde plaats was hun deel in een van de meest prestigieuze grote prijzen van het jaar. “Mega-gaaf dit resultaat. Ik heb Grandorado TN vanaf nul opgeleid. Hij heeft altijd in de spotlights gestaan, omdat het een veelgevraagde dekhengst is. Ik heb altijd in hem geloofd en ik heb hem naar deze Grote Prijs echt toegewerkt. Ik had vooraf al een super gevoel. Hij is in vorm en nu valt alles op zijn plek. Op dit niveau komen alle facetten van de sport naar boven. Dit geeft heel veel voldoening.”

De volgende major zal de Rolex Grand Prix van het CHIO Aachen zijn van 24 juni t/m 3 juli.

Foto's: The Dutch Masters/Remco Veurink
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim