Skip to main content

Unieke belevenis leden CLUB Indoor Brabant bij CHIO Aken

Op vrijdag 1 juli was CLUB Indoor Brabant te gast op het grootste paardensport evenement ter wereld, CHIO Aken. Een unieke belevenis op een zonovergoten dag waarvoor zich ruim 100 genodigden aangemeld hadden. De dag startte met een welkomstwoord door de voorzitter van The Dutch Masters - Indoor Brabant Anky van Grunsven en de algemeen directeur van CHIO Aken Frank Kemperman en een lunch in de Soerser Winkel. Daarna volgde een rondleiding over het immense terrein en een bezoek aan het CHIO Aken museum met een prachtig uitzicht vanaf de 5e verdieping (!) op het hoofdstadion.  

Aken is, zoals The Dutch Masters, één van de vier Rolex Grand Slam evenementen dat jaarlijks zo'n 400.000 bezoekers trekt. De met 1,5 miljoen euro gedoteerde Rolex Grand Prix voor springruiters werd zondag ten overstaan van ruim 50.000 toeschouwers verreden en, tot enorme vreugde van het thuispubliek, gewonnen door de Duitse nieuwkomer Gerrit Nieberg.  

Na de rondleiding werd de belangrijkste springrubriek van de dag bekeken in het hoofdstadion. De Nederlandse springruiter Jur Vrieling behaalde hierin na barrage een fraaie derde plaats en Harrie Smolders werd zevende. Hierna waaierde het gezelschap uit over het CHIO Village om aan het einde van de dag samen te komen voor een gezellige afsluitende backstage borrel tussen de stallen en paarden en met een bezoekje van onze eigen Brabantse topruiter Harrie Smolders.  

Een prachtige dag die voor velen een traditie zou morgen worden.  

publiek PHOTO 2022 07 01 18 19 29
PHOTO 2022 07 01 18 19 45 PHOTO 2022 07 01 18 19 465