Skip to main content

Basiswedstrijdsport krijgt breed podium bij The Dutch Masters

Na een kleine pauze krijgt de basiswedstrijdsport weer een breed podium tijdens The Dutch Masters (9-12 maart 2023). Bij de paarden komen de beste combinaties van alle Regio Kampioenschappen Indoor bij The Dutch Masters aan de start in dressuur- en springwedstrijden. Een prachtige kans voor deze toppers uit de basiswedstrijdsport om te strijden in de machtige internationale entourage in de Brabanthallen. De eerste kwalificaties gaan dit weekend van start.

Paarden
Bij de paarden komen de drie beste dressuurcombinaties van de Brabant Regio Kampioenschappen aan de start en één van elke andere provincie, in totaal 13 combinaties in elke rubriek. Er zijn drie rubrieken uitgeschreven voor deze talenten: Z1, Z2 en ZZ-Licht. Bij het springen komen per rubriek 30 combinaties aan de start in de Peelhal. Brabant zal worden vertegenwoordigd door de 10 beste ruiters van het Regio Kampioenschap Indoor aangevuld met de 2 besten uit de overige provincies. De springpaarden rijden ook in drie rubrieken: 1.20m, 1.30m en 1.35m.

Pony’s
Het ponyspringen is uitsluitend voor de beste combinaties van de Brabantse Regio Kampioenschappen welke gehouden zullen worden op 11 en 12 februari te Schijndel. Bij de dressuurruitertjes kunnen de beste zes Brabantse combinaties aangevuld met 1 combinatie uit Zeeland, Limburg, Utrecht en Gelderland afreizen naar de Brabanthallen.

Aanmoedigen
Er staat veel op het spel, wie wordt de kampioen van alle regio’s? De deelnemers rekenen op familie, vrienden, supporters en nog heel veel andere paardensportliefhebbers om hen aan te moedigen. Bestel je kaarten op tijd via deze link.

Foto's: TDM/Digishots