Skip to main content

KNHS Talententeam 2023 gepresenteerd

Het KNHS Talententeam 2023 werd vandaag gepresenteerd bij The Dutch Masters. Een negenkoppige selectie van dressuur-, para-dressuur-, eventing-, en springruiters vormt het KNHS Talententeam 2023. Het team is samengesteld door de bondscoaches uit de verschillende disciplines, waarbij de ruiters geselecteerd worden op talent, sportieve prestaties en coachbaarheid.

De negen talenten maken deel uit van het KNHS Talententeam, de top van de piramide van het KNHS Talentenplan. Dit team bestaat uit de meest veelbelovende talenten uit de Olympische disciplines (dressuur, springen en eventing) en de Paralympische discipline para-dressuur. Ruiters en amazones van 18 t/m 25 jaar die de potentie hebben om door te groeien naar het Olympisch kader, maken kans om in het KNHS Talententeam te worden opgenomen.

Het KNHS Talententeam van 2023
Dit zijn de ruiters en amazones van het KNHS Talententeam 2023. Dressuur: Marten Luiten, Kimberly Pap, Thalia Rockx en Febe van Zwambagt. Eventing: Nina de Haas. Springen: Iris Michels, Skye Morssinkhof en Mel Thijssen. Paradressuur: Britney de Jong.