Skip to main content

In memoriam Wim van der Leegte

Dit weekend bereikte ons het trieste bericht dat Wim van der Leegte, oud-topman en eigenaar van VDL, in de nacht van zaterdag op zondag 19 november onverwachts op 76-jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Duizel. Wim van der Leegte is jarenlang een zeer gewaardeerd supporter van de paardensport en van The Dutch Masters-Indoor Brabant in het bijzonder geweest. In 2017 werd Van der Leegte gehuldigd in de Brabanthallen als Paardensportman van het Jaar 2016.

Wim van der Leegte's nalatenschap reikt veel verder dan het bedrijfsleven. Als hoofd van VDL Groep speelde hij een cruciale rol in het succes en de groei van de paardensport in ons land. Zijn passie voor en toewijding aan de springsport zullen door iedereen die hem kende herinnerd worden met dankbaarheid en bewondering. Als groot paardenliefhebber had hij ook zijn eigen stoeterij, Stoeterij ’t Duyselshof, waar zijn stalruiter Leopold van Asten de scepter zwaait

Het overlijden van Wim van der Leegte betekent een enorm verlies voor de paardensportwereld, The Dutch Masters-Indoor Brabant en daarbuiten. Het bestuur, de organisatie en medewerkers van The Dutch Masters-Indoor Brabant wensen de familie en betrokkenen heel veel sterkte met dit grote verlies.