Skip to main content

Owners Welcome Program gelanceerd op Jumping Amsterdam, in 2025 bij The Dutch Masters

De KNHS, Jumping Amsterdam, The Dutch Masters en CHIO Rotterdam lanceren een nieuw initiatief, het Owners Welcome Program, op vrijdag 26 januari tijdens Jumping Amsterdam. Het unieke programma is gericht op eigenaren van TeamNL paarden in de disciplines dressuur en springen die in 2023 een bijdrage hebben geleverd aan de TeamNL prestaties. Het programma heeft als doel eigenaren een exclusieve ontvangst aan te bieden op deze drie gerenommeerde Nederlandse paardentopsportevenementen.

Iris Boelhouwer, topsportdirecteur van de KNHS vertelt enthousiast over dit nieuwe initiatief: “Samen met Jumping Amsterdam, The Dutch Masters en CHIO Rotterdam hebben we de handen ineengeslagen om eigenaren van topsportpaarden op een mooie en warme manier te ontvangen op deze evenementen. De topsport kan niet zonder eigenaren die hun paarden beschikbaar stellen aan TeamNL ruiters en zijn daarom van groot belang voor de sport. Als grote concoursorganisaties en de KNHS wilden we deze groep van belangrijke personen in de paardensport een blijk van waardering bieden.”

De lancering vindt plaats op Jumping Amsterdam waar eigenaren van TeamNL paarden worden uitgenodigd voor een ontvangst en programma met sprekers. Irene Verheul, directeur van Jumping Amsterdam, vult aan: “Voor ruiters, grooms en officials is er vaak van alles geregeld op grote evenementen. Maar de eigenaren hebben niet een plek waar ze samen kunnen komen en kunnen netwerken. Dat gecombineerd met een exclusief sprekersprogramma, gaan we op de komende editie van Jumping Amsterdam lanceren. Een mooi nieuw initiatief dat ontstaan is uit de samenwerking tussen Jumping Amsterdam, The Dutch Masters, CHIO Rotterdam en de KNHS.

Het is de bedoeling dat één keer per jaar een ontvangst plaatsvindt met gastsprekers. In 2024 is dat tijdens Jumping Amsterdam, in 2025 tijdens The Dutch Masters en in 2026 tijdens het CHIO Rotterdam. Marcel Hunze, directeur van The Dutch Masters – Indoor Brabant Horse Show, onderdeel van de Rolex Grand Slam, legt het initiatief verder uit: “Naast de ontvangst met gastsprekers wordt er jaarlijks op elk van de drie evenementen een Owners Welcome loge ingericht waar eigenaren van TeamNL paarden een uitnodiging voor ontvangen. In 2024 is dat voor The Dutch Masters op vrijdagmiddag 8 maart. We kijken er naar uit om deze belangrijke groep voor de paardentopsport te mogen verwelkomen met een exclusieve ontvangst.”

CHIO Rotterdam, dat in 2024 onderdeel is geworden van de vernieuwde prestigieuze League of Nations, doet ook mee aan dit nieuwe initiatief. Ron Voskuilen, directeur van het CHIO, kijkt nu al uit naar de ontvangst: “2024 wordt een speciaal jaar, we vieren het 75-ste CHIO en we maken dan als slechts één van de vijf concoursen wereldwijd, deel uit van de compleet vernieuwde League of Nations. Daar zijn we enorm trots op en we kijken ernaar uit om eigenaren van TeamNL paarden een mooie ontvangst aan te bieden op de bijzondere jubileum editie van ons evenement.”