Minderhoud vooraan in Wereldbeker Kür

Minderhoud vooraan in Wereldbeker Kür
Hans Peter Minderhoud won de Reem Acra FEI World Cup Dressage Freestyle bij Indoor Brabant en gaat in grootse vorm naar de finale over veertien dagen in Gothenburg. In de eindstand van de Westeuropese liga eindigt Minderhoud als tweede. Dat was de positie die teamgenoot Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P. innam in de Freestyle deze middag. De Spaanse Beatriz Ferrer-Salat, de bronze medaille winnares van het Europees Kampioenschap vorig jaar in Aken, eindigde achter de Nederlanders als derde met Delgado.

“Ik hoop over veertien dagen bij de finale in Gothenburg ook achter de beker van de winnaar te zitten”, kijkt Hans Peter Minderhoud in de persconferentie na zijn winst in de wereldbekerwedstrijd bij Indoor Brabant vooruit. Door zijn fantastische overwinning met 81.775 procent stijgt Minderhoud naar de tweede plaats in de eindstand van de Westeuropese liga. Samen met zijn partner Edward Gal vertegenwoordigt Minderhoud Nederland in de finale.

Diederik van Silfhout, die met Arlando N.O.P. tweede werd, heeft met de achtste plaats in de eindstand van de competitie recht op deelname aan de finale maar, maar laat deze schieten. “Arlando N.O.P. krijgt nu een verdiende vakantie tot de observatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Rotterdam. Ik wil hem sparen voor Rio en daarom ga ik niet naar de finale in Gothenburg”, legt Van Silfhout uit die heel tevreden was over zijn Kür op Muziek vandaag. “Arlando N.O.P. gaf me een fantastisch gevoel. Ik kon er in de proef echt aan rijden. Hij was weer veel meer relaxed dan een paar weken geleden in Amsterdam. Toen kregen we 82 procent, vandaag 80.150. Voor mijn gevoel ging het vandaag zelfs beter.”

Na de proef van de Spaanse Beatriz Ferrer-Salat en Delgado hield Van Silfhout de leiding, maar moest deze later afstaan aan Hans Peter Minderhoud. “Ik had de scores van Diederik en Beatriz gehoord en wilde daar echt van winnen”, vertelt Minderhoud. “Mijn Kür op Muziek was perfect. Glock’s Flirt is gewoon een super paard die altijd geweldig zijn best voor me doet. Hij is er altijd voor me.” Na de wereldbekerfinale van 25 tot en met 28 maart in Gothenburg krijgt Glock’s Flirt rust. “Ik zal Glock’s Johnson N.O.P. in het buitenseizoen weer starten en na de pauze gaat ook Flirt mee naar de observatiewedstrijden voor Rio de Janeiro.” Minderhoud begon zijn loopbaan in de paarden als groom van Anky van Grunsven en vandaag kreeg hij de beker en de felicitaties uit handen van zijn Anky in haar functie als voorzitter van Indoor Brabant.

Juryvoorzitter Mariette Sanders van Gansewinkel was enthousiast over de wereldbekerwedstrijd. “De top 7 was vandaag heel goed. Dan is het voor ons juryleden heel makkelijk om te jureren, wanneer de ruiters in een flow zitten en nauwelijks fouten maken.”

Volledige uitslagen

Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim