Marc Houtzager snelste in VDL Groep Prijs

Marc Houtzager bleek de snelste in de hoofdrubriek van vrijdagavond, de VDL Groep Prijs.  In de barrage van deze wedstrijd op 1,55m-niveau stuurde Houtzager de KWPN-ruin Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) naar 36.17 seconden.
Marcus Ehning begon de barrage met een erg snelle rit. Het bleek lastig voor de concurrentie om de tijd van 38.54 seconden te verbeteren, die de Duitser neerzette in het zadel van Gin Gin van het Lindenhof (v. Chin Chin). Jur Vrieling slaagde als eerste om de tijd van Ehning te verbeteren. Met Glasgow van het Merelsnest (v. Nabab de Reve) maakte hij korte wendingen en namen ze risico waarmee hij na 36.61 over de finishlijn kwam.
Lang kon Jur Vrieling niet genieten van zijn ‘eerste plek’ want vrij snel kwam Marc Houtzager de baan in, die de overwinning mee naar huis nam. Sterrehof’s Calimero ging als een speer door het parcours en wist daarmee de €15.500,- aan prijzengeld voor zijn ruiter te verzekeren.
De Franse Pénélope Leprevost is altijd een serieuze concurrente en dat bewees zij ook in deze proef. Zij zadelde Vagabond de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles) en eindigde hiermee op een vierde plaats. Maikel van der Vleuten reed de merrie VDL Groep Idi Utopia (v. Quasimodo Z) naar een vijfde plaats.

Volledige uitslag

(bron: De Hoefslag)
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim