Rolex Grand Prix voor Leopold van Asten

Wat een prachtige wedstrijd en wat een sfeer. Het publiek had zich geen mooiere afsluiting van het 50-jarig jubileum van Indoor Brabant kunnen wensen: Drie Nederlanders in de zevenkoppige barrage van de Rolex Grand Prix op Indoor Brabant en zij vormden ook de volledig Nederlandse top drie in de uitslag. VDL-ruiter Leopold van Asten en VDL Groep Zidane N.O.P. vlogen letterlijk naar de overwinning.

Van Asten en Zidane draaiden op een dubbeltje. De ruin maakte nog een tijdrovende bok tussendoor, maar maakte dat weer goed met een sprint naar de laatste oxer waar hij vervolgens een halve galopsprong te vroeg af ging en overheen vloog. Van Asten verwees daarmee zijn landgenoot Wout-Jan van der Schans naar de tweede plek. Van der Schans had als eerste starter een foutloze ronde in een vlotte tijd neergezet en daar beten de andere barragekandidaten zich op stuk.

Marc Houtzager sprong met Sterrehof’s Calimero safe en foutloos naar de finish. Hij realiseerde daarmee het tweede nulrondje, maar was langzamer dan Van der Schans en werd uiteindelijk derde. De buitenlandse deelnemers in de barrage lieten allemaal een springfout of meer noteren.

Volledige uitslag
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim