CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ Tweede Etappe Rolex Grand Slam

Het prestigieuze concoursterrein van Spruce Meadows in Canada zal opnieuw 's werelds beste paard-ruitercombinaties verwelkomen voor de CP 'International', gepresenteerd door Rolex. De gewaardeerde 5*-wedstrijd, die deel uitmaakt van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, vindt plaats op zondag 12 september 2021 en vormt een spectaculaire finale van het vijfdaagse CSIO Spruce Meadows 'Masters' Tournament.

Het evenement, dat plaatsvindt in de uitlopers van Alberta's Rocky Mountains, wordt algemeen beschouwd als het meest toonaangevende hippische evenement in Noord-Amerika. De verbintenis van Rolex met Spruce Meadows gaat terug tot 1989 en maakt deel uit van de jarenlange steun voor de sport. Al meer dan zes decennia onderhoudt het merk nauwe banden met internationale elite-evenementen en atleten die het streven naar eeuwige uitmuntendheid delen.

De Rolex Grand Slam of Show Jumping, die in 2013 werd gelanceerd, is de meest begeerde prijs in de paardensport en beloont de ruiter die de Grand Prix wint op drie van de vier Majors opeenvolgend. Tot op heden is de Brit Scott Brash de enige deelnemer die deze prestatie heeft geleverd, in 2014-2015 met Hello Sanctos.

Om op het niveau van de Rolex Grand Slam of Show Jumping te kunnen rijden, is een unieke harmonie tussen paard en ruiter vereist, een speciale band die in de loop der jaren met oneindig veel geduld, zorg en expertise tot stand is gekomen, vergelijkbaar met Rolex' benadering van horlogemaken. Zodra vertrouwen en communicatie tot stand zijn gebracht, kan een duo de grenzen verleggen en alle obstakels trotseren die voor hen worden geplaatst. De lat ligt bijna onmogelijk hoog, en dat is de reden waarom alleen de beste ruiters er steeds weer tegenaan gaan.

De CP 'International', gepresenteerd door Rolex, is de tweede Grand Prix van de Grand Slam in 2021. Max Kühner gaat naar het CSIO Spruce Meadows 'Masters' Tournament als de Rolex Grand Slam live kanshebber na zijn overwinning bij The Dutch Masters in april.

Rolex Testimonees strijden om de Rolex Grand Prix
Als winnaar van de Rolex Grand Prix bij CHI Genève in 2019, reist World No. 3 en de recente EK teamgoud en individuele zilveren medaillewinnaar, Martin Fuchs naar Canada met de mogelijkheid om een bonus te claimen voor het winnen van twee van de afgelopen vier Rolex Grand Slam-evenementen. Hij zal worden vergezeld door landgenoot en mede Rolex Testimonee Steve Guerdat, die deze titel zal willen toevoegen aan zijn lange lijst van onderscheidingen, waaronder individueel goud op de Olympische Spelen van Londen 2012 en Rolex Grand Prix overwinningen bij CHI Geneva en CHI Royal Windsor Horse Show.

De Zwitserse ruiters zullen worden uitgedaagd door verschillende andere Rolex-testimonees.

Scott Brash, de huidige nummer 4 van de wereld, is tweevoudig Grand Prix-winnaar op deze locatie, waaronder in 2015 toen hij de Rolex Grand Slam of Show Jumping voltooide. Hij zal vol vertrouwen terugkeren na uitstekende recente resultaten, waaronder een overwinning in Nederland aan de vooravond van de Olympische Spelen van Tokio 2020, waar hij gelijk zevende werd in de individuele springcompetitie.

Eric Lamaze uit Canada zal ook op zoek gaan naar zijn derde Grand Prix-titel, op een evenement waar hij al zoveel succes heeft geboekt. Kent Farrington zal zich aansluiten bij zijn collega Rolex-testimonees in het door Leopoldo Palacios ontworpen parcours. Farrington gaat in topvorm naar de CSIO Spruce Meadows 'Masters' na een succesvolle week op de CSI Spruce Meadows 'National', met als hoogtepunt de overwinning in de RBC Grand Prix of Canada, gepresenteerd door Rolex met zijn uitzonderlijke 15-jarige merrie, Gazelle.

Meer info: www.sprucemeadows.com / www.rolexgrandprix.com
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim