Genieten van top dressuur tijdens The Dutch Masters

Het wordt volop genieten van dressuur op het allerhoogste niveau tijdens FEI Dressage World Cup bij The Dutch Masters. The Dutch Masters is sinds het begin van de FEI Dressage World Cup in 1985 onderdeel van deze serie en organiseerde meerdere malen de finale. The Dutch Masters is de laatste kwalificatie voor de Finale die wordt gehouden in het Duitse Leipzig van 6 t/m 10 april.

De Duitse Olympische kampioene en de nummer 1 van de wereld, Jessica von Bredow-Werndl, had reeds toegezegd. Zij neemt haar Olympisch paard TSF Dalera BB mee naar de Brabanthallen. Jessica die momenteel onverslaanbaar lijkt was eerder aan de start in ’s-Hertogenbosch. In 2017 en 2018 was zij van de partij met Zaïre. “Ik kijk ernaar uit om weer naar The Dutch Masters te komen. Het is een super goed georganiseerd evenement met veel oog voor detail. Voor ons ruiters en onze paarden zijn de omstandigheden helemaal top!” Ook Isabell Werth komt aan de start met de 12-jarige hengst DSP Quantaz, die zij sinds mei 2019 onder het zadel heeft. Een belofte voor de toekomst wordt deze zoon van Quaterback genoemd. Vorig jaar wisten zij de Kür op Muziek bij het prestigieuze CDIO Aken te winnen.

Nederlanders
In totaal komen er zes Nederlandse combinaties aan de start in ’s-Hertogenbosch, waaronder Hans Peter Minderhoud en ‘rising star’ Dinja van Liere. Dinja start haar topper Hermès, die onlangs nog werd uitgeroepen tot KWPN Paard van het Jaar. De goedgekeurde hengst wist vorig jaar de Grand Prix te winnen in Aken en werd tweede in de Kür achter Werth. De Nederlandse vertegenwoordiging bestaat verder uit Denise Nekeman, Marlies van Baalen, Madeleine Witte-Vrees en Thamar Zweistra.

De Britse Charlotte Fry strijdt ook weer mee in de Brabanthallen en rijdt min of meer een thuiswedstrijd. De amazone rijdt de paarden van Van Olst Horses in het Brabantse Den Hout. Zij brengt haar 14-jarige KWPN ruin Dark Legend mee.

In totaal komen er 16 combinaties aan de start uit 7 landen. Het volledige overzicht van de deelnemers dressuur is hier gepubliceerd.

Foto: Digishots
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim