Skip to main content

Dinja van Liere aan de start bij The Dutch Masters

De Nederlandse dressuurtopper Dinja van Liere zal aan de start verschijnen bij The Dutch Masters van 9 t/m 12 maart 2023. De amazone die dit jaar op magistrale wijze de individuele bronzen medaille won in de Grand Prix Special en de Kür op Muziek bij de Wereldkampioenschappen in het Deense Herning dit jaar kijkt er enorm naar uit: “Ik kijk er echt naar uit om met Hermès te starten en met hem probeer ik natuurlijk bij de top 3 te komen.” In 2022 was zij voor het eerst aanwezig in de Brabanthallen. “Indoor Brabant is een van de mooiste concoursen en het voelt als een eer om er aan mee te mogen doen.” Voor huidige Nederlandse Kampioene en haar tophengst Hermès N.O.P. (KWPN) is het nagenoeg een thuiswedstrijd. Sinds augustus 2020 werkt zij samen met Reesink Horses en heeft op de locatie in Uden een aardig aantal talentvolle jonge paarden en hengsten onder het zadel.
De FEI Dressage World Cup Grand Prix wordt verreden op donderdagavond en het hoogtepunt, de Kür op Muziek, staat op zaterdagmiddag gepland.

McLain Ward, de nieuwe live contender Rolex Grand Slam
De Amerikaan McLain Ward wist met een fenomenale rit de Rolex Grand Prix van Genève te winnen met zijn merrie HH Azur en is daarmee de nieuwe live contender in de strijd om de Rolex Grand Slam titel. Een titel die nog maar één ruiter wist te winnen, de Brit Scott Brash. Daarmee is McLain Ward automatisch startgerechtigd bij The Dutch Masters. Ward kwam woorden te kort om het gevoel te omschrijven na zijn rit. “Wat een geweldig moment hebben we gehad hier in Genève dankzij een merrie als geen ander en het hele team achter haar. Ik vind het moeilijk om de juiste woorden te vinden om mijn dankbaarheid volledig over te brengen aan de paarden die onze dromen waarmaken, wat die dromen ook mogen zijn, aan de supporters die in ons geloven en aan het team van professionals achter ons, zonder hun opmerkelijke toewijding zou dit allemaal niet mogelijk zijn,” postte hij op zijn Facebook pagina. Het zal Ward’s eerste optreden worden bij The Dutch Masters.
De Rolex Grand Prix staat op zondagmiddag om 15.15 uur op het programma.

Het volledige programma vind je hier.
Bestel je kaarten op tijd via deze link en mis niets van deze editie van de The Dutch Masters!

(Foto: TDM/Digishots)