Skip to main content

Sanne Voets presenteert nieuwe Olympische Kür bij The Dutch Masters

Sanne Voets kondigde vandaag haar nieuwe Kür op Muziek aan. De multikampioene in de para dressuur zal deze voor het eerst rijden tijdens The Dressage Masters bij The Dutch Masters op donderdagavond 7 maart.

Zij zocht voor deze nieuwe Kür op Muziek contact met de Nederlandse band Son Mieux. Na haar gouden medailles op de Paralympische Spelen van Rio 2016 en Tokyo 2020, streeft Sanne ernaar opnieuw geschiedenis te schrijven in Parijs volgend jaar, ‘in multicolor’. De Haagse band Son Mieux, bekend van hits als Multicolor en Tonight, staat bekend om haar aanstekelijke energie, dansbare ritmes en dynamische melodieën. De band speelde al menig festival plat, trad onlangs twee avonden op voor een uitverkochte AFAS Live en tourt deze winter langs Europese clubs. "Wie de band ooit live heeft gezien, weet dat je dan niet stil kunt blijven zitten,” lacht Sanne. “Son Mieux viert het leven, in al haar aspecten. Dat voelde perfect passend bij mijn insteek richting Parijs. Na de eenzame Spelen van Tokyo besloot ik door te gaan, maar dan met nog meer nadruk op het samen beleven van de bijzondere weg die leidt naar de Spelen. Mijn team is ongelooflijk belangrijk voor me. Er zijn zoveel top class-professionals die ons bijstaan, maar ook vrienden en familie betekenen veel voor me.”

De kür komt tot stand in samenwerking met producent Joost Peters, die ook tekende voor de productie van Sanne’s vorige küren. De lat ligt hoog, bij vorige projecten werkte de amazone samen met Armin van Buuren en HAEVN. Dat resulteerde in bijzonder succesvolle küren waarmee ze alle grote prijzen won. Maar nu is het tijd voor iets nieuws. “Natuurlijk heb ik Joost weer gevraagd. Hij weet als geen ander hoe je muziek kunt vertalen naar paard en ruiter en kan een eenheid smeden van dressuur en muziek,” licht Sanne toe. Momenteel wordt er gewerkt aan de muziek. Hoewel de muziek nog niet klaar is, is Sanne al enthousiast. "De muziek van Son Mieux voegt echt iets speciaals toe aan mijn voorbereiding. De muziek is dansbaar en feestelijk en brengt precies de sfeer die ik wil overbrengen tijdens ons optreden op de Spelen. Met zo’n topband én topproducer kan het alleen maar heel erg gaaf worden. Ik kan niet wachten om die energie te voelen, straks in het magische Versailles!” De Paralympische Spelen worden gehouden van 28 augustus tot en met 8 september 2024. De Paralympische kürfinale staat gepland op zaterdag 7 september in het Franse Versailles.