Rabo Talententeam 2010 gepresenteerd tijdens Indoor Brabant

Vanmiddag werd op Indoor Brabant het Rabo Talententeam 2010 gepresenteerd. Maar liefst elf talenten, waarvan zes nieuwe gezichten, uit de disciplines dressuur, springen en eventing maken deel uit van het Rabo Talententeam 2010. Dit team wordt jaarlijks samengesteld door de bondscoaches jeugd en senioren van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Alleen de allerbeste paardensporttalenten van Nederland komen hiervoor in aanmerking.

De jeugdige paardensporters hadden voor de gelegenheid hun paard ingeruild voor een stalen ros waarmee ze op sportieve wijze aan het publiek werden voorgesteld. Gezeten op een stoere Giant mountainbike betraden de nieuwe talenten de imposante piste van Indoor Brabant. Gekleed in hun Rabo-outfit inclusief de speciaal voor de Rabo Talenten ontworpen Uvex veiligheidshelmen werd het kersverse team vervolgens gefeliciteerd door KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel, manager Zakelijk Rabobank Den Bosch Pim de Vries en ambassadrice van het Rabo Talentenplan Anky van Grunsven.

In totaal zijn er elf talenten geselecteerd voor dit jonge ‘keurkorps’ en daarmee lijkt de selectieprocedure nog even streng te zijn als voorgaande jaren. De nieuwkomers dit jaar zijn de amazones Angela Krooswijk en Jenny Schreven (dressuur), Bobbie Bary en Nienke van Roekel (eventing) en de jonge springruiters Hendrik-Jan Schuttert en Sjaak Sleiderink. Maikel van der Vleuten, Diederik van Silfhout en Lotje Schoots zijn ook dit jaar de meest ervaren Rabo Talententeamleden. Samen met Ellen Kloos en Michel Hendrix maakten zij al eerder deel uit van het Rabo Talententeam. Technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heijden is blij met de nieuwe Rabo Talenten: “Het is leuk om te zien dat er veel nieuwe, jonge talenten zijn opgenomen in het Rabo Talententeam 2010. De bondscoaches hebben in het verleden bewezen goede keuzes te hebben gemaakt. Een groot aantal talenten is met succes doorgestroomd naar de seniorenkaders. Door het Rabo Talententeam worden deze talenten geholpen en gestimuleerd op weg naar de top zodat de aansluiting naadloos verloopt.
Mediapartners
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.thedutchmasters.com
Charity Partner: logo sponsor parapaard
ticketpartner: logo sponsor eventim